A bolgár jósnő és az ukrajnai konfliktus

Vanga, a vak jósnő

Az összeesküvés elméletek, és az apokaliptikus látomások tömkelegét ránk zúdító világunkban nehéz mindennel szemben szkeptikusnak maradni.  Persze nem kizárt, hogy már az események egy véletlenszerű sorozatában is tendenciát vélünk felfedezni.  Bár igyekszünk ezeket az elméleteket és jóslatokat fenntartásokkal kezelni. Már megint itt vannak baljós jelek. 2014., mint dátum, és a keleti veszedelem. (ukrajnai konfliktus) De vajon, egybeesik-e a világvége a harmadik világháborúval?

Erre egy ember válaszolt meg konkrétan. Mégpedig korunk „vasfüggöny” mögötti Nostradamusa, macedón származású, vak bolgár jósnő, Vanga. A bolgár jósnő 1911-ben született a macedóniai Strumicában Vangelia Pandeva Dimitrova néven, és 1996-ban hunyt el rákos megbetegedésben. Vangát tizenegy éves korábban egy szélvihar felkapta, majd házuktól száz méterre dobta el, minek köszönhetően azonnal elvesztette látását. Látnoki képességei ezután alakultak ki. Eleinte csak a falubelieknek jósolt.

Ám beigazolódott jövendöléseinek köszönhetően lassan Európa-hírűvé vált. Olyannyira, hogy felkereste őt személyesen III. Borisz bolgár cár, és később a II. világháború után a kommunista berendezkedésű bolgár kormány az állam hivatásos jósnőjévé nevezte ki, és mindezért fizetést is kapott. Persze a jóslatokért az államnak kellett fizetni, honpolgároknak 10 levát, a külföldieknek ötven amerikai dollárt. A statisztika szerint Vanga közel százmillió dollárt keresett Todor Zsivkovéknak, és ez idő alatt egy millióan keresték fel személyesen Vangát. Nemcsak jövendöléssel foglalkozott, nagy gyógyító hírében is állt. Úgy vélte, hogy mindenki képes meggyógyítani magát a környezetében termő gyógynövények segítségével. Különböző gyógyfüves lemosásokat írt elő pácienseinek. Nem támadta a nyugati orvoslás módszereit. Csupán annyit jegyzett meg, hogy a sok gyógyszer ártalmas lehet, mivel bezárják azokat az ajtókat, amelyeken át pedig természetes anyagokkal helyreállítható a szervezet egyensúlya.  

Jóslatai több mint nyolcvan százalékában időközben beigazolódtak. Volt tehát referenciaanyaga rendesen. Megjósolta a német birodalom bukását, a II. világháború befejezésének évét, Sztálin halálát, Jelcin uralomra jutását, a csernobili katasztrófát, a Szovjetunió széthullását, és természetesen a szeptember 11-i támadást is.

A „maradék” jóslatai sem rosszak, csak sajnos nem mindig értelmezhetőek. Ilyen volt például egyik 1980-ból származó jövendölése: „A Kurszk a század végén víz alá kerül, és az egész világ siratni fogja.” Aztán értelmet nyert a jóslat, amikor az azonos nevű orosz atom-tengeralattjáró teljes legénységével hullámsírba veszett.

Vanga sajnos nem fest elénk rózsás jövőt. A III. világháború keletről közelít hozzánk, amit eleinte hagyományos fegyverekkel vívnak, csak később vetik be az atomrakétákat. 2014-ben a vegyi fegyverek bevetésével ér véget a harmadik világégés. Ennek eredményeképpen Európa teljesen elpusztul. Ám a III. világháború nem jelenti a világvégét. Kína lesz a világgazdaság nagyhatalma. Az északi sark jege 2033-ban teljesen elolvad.

Vanga egyetlen egy dologban biztosan tévedett: 1996-ban tüdőrákot diagnosztizáltak nála. Az orvosok megmondták neki, hogy fél évet élhet legfeljebb. „Én biztos vagyok benne, hogy még három évem van” – hajtogatta. Nem neki lett igaza.

dalnoky

Hozzászólások

A nagy sokkot átélt

A nagy sokkot átélt embereknél előfordul a jövőbe látás, ez nagyon ritka mutáció, egyesek megőrülnek, másoknak fejlődik az agya vagy mutálódik még egy idődimenzióval. Ők igazán látják az események végkifejletét. De nehéz olyan filmjelenetről pontos leírást adni, amihez hasonlót soha nem láttak, azt sem tudják, mit látnak. Nekem volt egy rokonom, aki a halálközeli élmény után felvette a kapcsolatot más idővel, és más időben élőkkel is. De ha ismerősről látott valami rosszat, figyelmeztette, de ha látott egy háborút, üvöltözni kezdett, hogy fejezzétek be, az ország el fog tűnni, ezt egy szomszédunkról mondta nagy káoszt láthatott. Én nem beszéltem vele soha, mert gyerek voltam, és én amúgy is csak a tudományban hiszek, és amíg nem győztek meg az elméleti fizikusok, hogy lehetséges, addig én is azt hittem, autista, de minden amit mondott igaz, és nem versekbe foglalta, hanem megmondta pontosan, és tényleg senki nem vette komolyan, csak miután beteljesült. Egy dolog közös a látókban, okosak, megrázó élményen mentek át, és jó emberek, vallásosak, nem érdeklik az anyagiak.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.