Fájó vereség vezéráldozattal

Hornyák Dórát a sérülése az öltözőbe kényszerítette  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler idegenben lépett pályára szerda este, a Balaton-parton. A Siófok vendégeként szerette volna tovább gyarapítani pontjainak számát az éremért folytatott küzdelemben. Az első félidő magabiztos megnyerése után fájdalmasan visszaesett a Loki játékminősége és kétgólos vereség lett a vége.

Az MTK elleni idegenbeli diadalt követően újabb vendéggyőzelemre készültek Szilágyi Zoltán tanítványai. A frissen érkezett Jovana Jovovics is mestere rendelkezésére állt a mérkőzésen, amelyen a csapat útja hazánk ékköve, a Balaton partjára vezetett. A vendéglátó az SKC volt, amely ellen sejthetően nehéz mérkőzés következett, ám ekkora és cívisvárosi szempontból ilyen fájdalmas fordulatra talán senki sem számított az Európa Liga csoportkörösök derbijén. Küzdelmes csata kezdődött a pályán, az első percekben azonban egyik csapatnak sem sikerült jelentős előnyt szereznie. Rögtön a rangadó legelején sajnálatos eset történt debreceni szempontból. A piros-fehérek kapitánya, vezére, alapembere, Hornyák Dóra huzamosabb ideig lent maradt a földön, majd az öltözőbe kényszerült sérülése miatt. A Loki számára súlyos veszteségtől függetlenül kiválóan tartotta a frontot a hajdúsági alakulat, és lassan el is léptek vendéglátóiktól. Az átlövők, élen Planéta Szimonettával kiválóan teljesítették feladatukat, a szélek is aktívak voltak debreceni oldalon, a különbség pedig igen sebesen nőtt a Vasutas javára. A szünethez közeledve már a nyolcgólos vezetést is elérték Vámos Petráék. A vendégek védelmén nehezen találtak rést Tamara Mavsarék, stabil fallal álltak szemben a siófokiak. A félidei nagyszünetben 18-10-es DVSC Schaeffler-vezetéssel vonultak pihenőre a felek.

A folytatásban mintha némileg megfordultak volna az erőviszonyok. Kezdeményezőbbé váltak a hazaiak, a Loki játékosai pedig kissé szétszórtan kézilabdáztak. A gyors labdajáratás helyett hosszúra nyújtott keresztpasszokkal próbálkoztak, a támadások jelentősen lelassultak, megszaporodtak a hibás kísérletek – igaz, a kapufa is sokat segített a vendéglátóknak. A hétmétereseket Kácsor Gréta és Töpfner Alexandra remekül értékesítette Rajciccal szemben, a sok büntetőből már nem sikerült annyira tartani az előnyt, hogy a Siófok ne tudott volna felzárkózni. Három egymást követő támadást is az egyenlítésért vezettek Debreczeni-Klivinyi Kingáék, míg nem sikerült utolérni Vámos Míráékat. A játék addigi képe pedig a meccs hajrájára végképp felborult, Bregar Uros csapata megszerezte a vezetést, a legvégén pedig a Lokinak kellett az egyenlítésért büntetőzni és támadni. Sikertelenül, hiszen nyolcgólos hátrányát ledolgozva, ellentmondást nem tűrően fordított az SKC, kettővel megnyerve a fontos összecsapást. A DVSC Schaeffler az utolsó, sorsdöntő percekben másik vezérét is elveszítette, hiszen az ifjú válogatott irányító, Vámos Petra vállpanaszai miatt kényszerült elhagyni a játékteret. A végeredmény: 28-26.

A Vasutas számára ugyancsak jelentős találkozó következik. December 17-én, szombaton a Vác érkezik a Hódosba. Ezt követően még egy hazai derbit is vív majd Szilágyi Zoltán leányhada, hiszen az esztendő utolsó előtti napján, december 30-án a Ferencvárostól éppen vereséget szenvedett Győr látogat a cívisvárosba.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.