Alakul a Vasutas

Edzőmeccs közben  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler Balatonbogláron, a NEKA-csarnokban készül edzőtáborral a bajnoki rajtra. A szurkolóknak egyelőre azonban be kell érnie a hírekkel és az eredményekkel, hiszen a már lejátszott és megnyert Mosonmagyaróvár elleni összecsapás is zártkapus volt, illetve a pénteki is az lesz, a Siófok ellen. Ráadásul a technika és a sors sincs a debreceniekkel.

Elkezdte balatonboglári edzőtáborát a Vasutas. A kézis lányok kedden délután a Móvár ellen léptek pályára felkészülési találkozón. A piros-fehér drukkerek úgy tűnt, a zártkapu ellenére otthonukból biztathatják kedvenceiket, ám a sors és a technika közbeszólt. Történetesen alig tíz játékpercen át zajlott a kézilabda, vezetett a DVSC 5-3 arányban, amikor az egyik óvári játékos akció közben megcsúszott a nem megfelelően kezelt padlón. Ápolásra volt szükség, a vezetőedzők pedig tanácskozni kezdtek. Gyurka János és Szilágyi Zoltán, a két mester pedig – jogosan felháborodva – úgy ítélték meg, hogy a pálya alkalmatlan a meccs folytatására, hiszen a felület balesetveszélyes. A történtekről és arról, hogy ilyesmi hogyan történhet meg, mindenki alkosson véleményt – alighanem jogosan érvelhetünk amellett, hogy ilyen veszélyes hiba megengedhetetlen egy ilyen nívós akadémia épületében. No, de vissza a mérkőzésre! A 2-es számú pályán, ahol folytatták a találkozót, nem volt lehetőség szélessávú internetkapcsolaton keresztül továbbra is közvetíteni, így teljes mértékben zárt kapuk mögött zajlott tovább az esemény – e tekintetben pedig már a Balaton-parti csarnok technikai felszereltsége is felvethet kérdéseket.

Ami az eredményt illeti, a félidőben magabiztosan vezetett a Lokomotív. Az ifjú Petrus Mirtill hét találatig jutott, ami elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a végén is a debreceniek örüljenek. A Loki végül 30-25 arányban múlta felül az igen komoly és szívós ellenfélnek számító riválisát.  

A felkészülést tekintve különösebb hosszútávú következtetést még nem vonhatunk le, hiszen két – győztes – edzőmeccsen vagyunk túl, azonban még jó néhány igen intenzív megmérettetés van hátra, mégis van ok a továbblépésbe vetett reményre, hiszen kifejezetten biztató a pályán látott teljesítmény. Az új igazolások rendre rutinosan, egyre eredményesebben együttműködve „régi” társaikkal veszik ki részüket a játékból, pedig még több mint egy hónap van hátra az idényrajtig. Többek közt, mint már arról mi is beszámoltunk, a Fradival is vív majd felkészülési mérkőzést Szilágyi Zoltán alakulata. A következő ellenfél azonban az ugyancsak nem leírandó Siófok lesz, pénteken délután. Azt a mérkőzést viszont már egyáltalán nem közvetíti a DVSC, hiszen, bár alapvetően is zártkapus, az ellenfél kérésére streamen sem lesz majd követhető.  

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.