Sugárzó hangulatban nyert a Vasutas

Vajda Botond és Dzsudzsák Balázs  Fotó: DVSC

Dombi Tibi 50, derbi a tabella másodikja ellen, megannyi kétes ítélet, kiváló hangulat és győzelem – mindez a Nagyerdei Stadionban vasárnap este. A DVSC fontos három pontot szerzett idei utolsó hazai meccsén.

A mérkőzés kezdése előtt a klubvezetés a piros-fehér legendát, Dombi Tibort köszöntötte félszázas születésnapja alkalmából, a szurkolók pedig kitörő ovációval fogadták a Bombázót. Aztán elhangzott a kezdő sípszó. A hideg őszvégi időjárás ellenére több mint négyezren látogattak ki a Lokomotív arénájába.

Az összecsapást a Vasutas kezdte élénkebben, ám a tolnaiak hamar átvették a kezdeményezést. Az atomvárosiakat maroknyi szurkolósereg is elkísérte a Dunamentéről a cívisvárosba, ám a hangpárbajt egyértelműen a csordultig megtelt haza b-közép nyerte. A zöldek letámadtak, az első igazán veszélyes debreceni akcióra egészen a 32. percig kellett várni. Bárány Dodó lőtt 13 méterről, ám a labda nem ért célt. Öt játékperccel később érkezett az újabb ziccer, amelyet Stefan Loncar és Bárány hozott össze, Szappanos ekkor még hárítani tudott. A kipattanó labda azonban Vajda Botond elé került, aki közelről vette be a paksi hálót. Viszonylag langyos minőségű futballal átszőtt első játékrészt követően 1-0 állt az eredményjelzőn.

A fordulást követően Szappanosnak újabb szerep jutott Bárány és Loncar révén. Úgy tűnt, a Loki átvette a kezdeményezés jogát, a paksiak némileg beszorultak a saját térfelük közepére, a piros-fehérek pedig a szélsők indításával igyekeztek veszélyeztetni. A rangadó hajrájában, egészen pontosan a 88. percben a csereként beállt Bévárdi Zsombor bukott a tizenhatoson belül szabálytalanságból fakadóan, így a Blagojevics-csapat büntetőhöz jutott. A labda mögé a kapitány Dzsudzsák Balázs állt. Ám Szappanos és a kapufák a paksiak javára döntöttek, a labda nem zörgette a hálót a debreceni tábor előtt. Vitatható VAR-ellenőrzések időkompenzációja miatt nyolc perces hosszabbítás következett, ám még így sem sikerült az atomvárosiaknak pontot mentenie. Nagyon fontos három pont került a DVSC zsebébe, így méltóképp zárta le 2023-as hazai szereplését.

A lefújás után a szurkolók kiírás mellett személyesen is felköszöntötték Dombi Tibit, aki felöltözve csúszott hason a b-közép elé, ám erősen hiányos öltözetben futott vissza az öltözőbe, hiszen ruhaereklyéit a szurkolóknak adta, akik hálaképp szüntelen rigmussal éltették az ikont.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.