Felemás Loki-menet a hétvégén

Dzsudzsák Balázs lendületben  Fotó: DVSC és DVSC Kézilabda

A DVSC labdarúgó-, valamint kézilabdacsapata is pályára lépett a hétvégén. A focisták szombaton Diósgyőrben tettek látogatást, míg a kézis lányok a nemzetközi indulás és a bronzérem reményében fogadták a Mosonmagyaróvár alakulatát.

Szombaton elkezdődött a heti Loki-dömping, hiszen Szrdjan Blagojevics legénysége a másik keleti piros-fehér fellegvárba, Miskolcra, Diósgyőrbe utazott, hogy keleti derbin növelje pontjainak számát, és tapadjon a dobogó irányába. Az acélvárosiak számára sem ígérkezett könnyűnek a találkozó, hiszen az alsóházat elkerülendő léptek pályára Bényei Ágostonék. Valóságos derbihangulatra volt kilátás. Nem csupán a két rivális ereje és célkitűzései miatt. A szurkolók is rendkívül fontos szerepet játszottak ezúttal, hiszen a debreceni és a miskolci tábor közismerten baráti viszonyt ápol, így nem is csoda, hogy jó néhányszor felhangzott egymás éltetése.

A várakozások beigazolódtak, eseménygazdag találkozót láthatott a tisztelt publikum. A DVTK már az 53. másodpercben vezetést szerzett. Aki pedig arra tippelt, hogy ezzel kiszakad a gólzsák, jól tippelt. Összesen nyolc látványos találat született a meccsen. Azon a mérkőzésen, amelyen az örökmérlegen egyébként jobban teljesítő Vasutast kettő gólnál többel az elmúlt időszakban legyőzni nem tudó Diósgyőr számára alakultak jobban a dolgok. Végig domináltak a hazaiak, a miskolci kapuban pedig Odincov parádézott. Bárány Donát vezérletével zárkózott a Debrecen, de a végén a borsodiak örülhettek, hiszen izgalmas, mozgalmas és gólgazdag csatában kerekedtek felül 5-3 arányban cívisvárosi riválisukon.

Egy nappal később az olimpiai selejtezőtornáról visszatért játékosokkal is kiegészült DVSC Schaeffleren volt a sor, hogy javítsa a hétvégi debreceni mérleget. Az ellenfél a Hódosban az ősszel hazai pályán győzedelmeskedni tudó MKC, azaz Mosonmagyaróvár volt. Jócskán megtelt vasárnap estére a cívisvárosi csarnok, valamint népes móvári szurkolóhad is érkezett az Alföld szívébe. Annál is inkább volt jelentős ez a rangadó, mivel a Loki szeretné megismételni tavalyi bronzérmét, és újra kiharcolni a nemzetközi szereplés jogát. A hazaiak a kezdés után némileg beragadtak, több mint négy percet kellett várni az első debreceni találatra. Úgy tűnt, Szilágyi Zoltán leányhada be tudja gyújtani a rakétákat, ám a vendégek rendre vissza tudták venni a kezdeményezést. A szünetben 16-15 állt az eredményjelzőn. A fordulást követően Catherine Gabriel lehúzta a debreceni rolót, a szélsők parádéztak, nőtt a piros-fehér előny. A hajrá utolsó perceire gyakorlatilag már semmiféle nyitott kérdés nem maradt. A Lokomotív otthon tartotta a két bajnoki pontot 33-27-es diadalával – noha az egymás elleni eredmény így is az Óvárnak kedvez.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.