A hit szolgálatában

A könyv borítójának részlete

Immár 2022 esztendeje, hogy a Szentlélek erejéből megfogant a Megváltó. Valóságos történelmi személy és az Élő Isten Fia, a Szűzanya gyönyörű Gyermeke.

Lebilincselő történelmi esemény szerény dramaturgiával, egy rendkívül kegyetlen, óriási birodalom szegény szegletében. Az egész emberiség Őt ünnepli karácsonykor. Legalábbis Krisztust tartalmazza nyomokban a rohanás, az idegeskedés, a felesleges, haszontalan ajándékok után való féktelen taposás, a veszekedések. Mindebben mindannyiunk, a vallásos ember lelke is sérül. Ahelyett, hogy ezt az ünnepet arra használnánk, amire való: kiengesztelődésre, számvetésre, megtisztulásra, megigazulásra. Ehelyett mi is tolakszunk, torkoskodunk, türelmetlenkedünk, hogy még fáradtabban, még kiüresedettebben, még reményvesztettebben kezdjünk neki egy régi esztendő megismétlésének csacska, a saját erőtlenségünkben reménytelenül bízó, gyermeteg újévi fogadalmakkal.

Krisztus nélkül nincs új Ember, nincs minden ízében rendkívüli, valóban új esztendő. Ezt a vallásos ember érzi, hiszi, tudja. Teljes bizonyossággal állíthatjuk: a Názáreti Jézus által megnyitott gondolkodási tér imádságos, végtelen, kimeríthetetlen. Minden híreszteléssel szemben Ő az egyetlen, maradéktalan és igazi szabadság. Az Ő lelkületében, nyugalmában, bőkezűségében, türelmében, szeretetében szemlélődve az ember büszkén, magabiztosan és egyenes derékkal jár. Tudjuk, hogy Krisztus az egyetlen király, aki hatalmat szerzett a történelem, így a 2022. esztendő felett is. Kezdjünk el valóban Krisztus világosságában, szeretetében élni!

A Szívem első gondolata 2022 könyv egyszerű, mint a jászol. Pontos, mint a betlehemi csillag. Tiszta és világos, mint a Szűzanya tekintete. Mély és emberi, mint József, az ács gyengéd szeretete. E könyv iránytű és világítótorony ebben a felfordult, fékevesztett világban. Pontos iránytű és jól látszódó világítótorony a 2022. esztendő minden napjára.

Rendelje meg és tartsa keze ügyében a Szívem első gondolata 2022 könyvet, hogy szolgálhassa az Ön nyugalmát, hitének további, biztos mélyülését, reményét, bizonyosságát, hogy Istennek valóban tetsző, szeretetteljes, imádságos legyen az élete!

Szép adventi készületet kívánva, szeretettel:

István atya - Horváth István Sándor

A könyv megrendelhető ITT

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.