Campus 2K19: őszintén?

Sokan csak ácsorogtak  Fotó: Kalló Péter

Sokakat alaposan megtréfált az idén esedékes tizenkettedik Campus Fesztivál, legalábbis ami a nulladik napot illeti. A vártnál jóval kevesebben buliztak a nyitónapon, vagyis szemmel láthatóan csak buliztak volna. Igyekszem találni némi pozitívumot is a szerdán tapasztalt hangulatban…

Az elmúlt két év nézőcsúcsainak felülmúlása természetesen idén is bele lett kalkulálva a Campus remélt eredményeibe, noha a gyéren sikerült indulás után ezt a számítást kicsit félre lehetne tenni és ráfeküdni a színvonal azonnali emelésére. Személyes kedvenceim Kowalskyék, biztos vagyok benne, hogy ők rendesen meg fogják tölteni az NI Nagyszínpad előtti placcot, de hát akkor sem mehetünk el a tény mellett, hogy a nyitónapon egyedül Pápai Jocinak sikerült „teltházas” eseményt produkálnia, a Hall nem kifejezetten nagy befogadóképességű létesítményében. Jó-jó, Lábas Vikiék is nagy showt csináltak, bár visszaemlékezve láttunk már olyat, hogy a nulladik napon mozdulni sem lehetett a másod- és harmadrangú pódiumok előtt.

Lézengtünk, tengtünk-lengtünk és még lehetne sorolni a tegnapi fesztiválmagatartásunkat jellemző hangulatfestő-szavakat. És azt is bizton állíthatom, hogy nem csak a saját nevemben beszélek, mert egyértelmű volt az utalás: a fiatalok magas hányada az útpadkán vagy a fesztiválon kívül eső zöldterületen pihent és magas gyümölcstartalmú italokat kortyolgatva, egyre emelkedettebb gondolatokkal fűszerezve osztották meg tapasztalataikat egymással. Apropó, fesztiválon kívüli terület. A Nagyerdei Stadion előtere, a sétálóövezet bulira éhezők tömegeivel volt tele már négykor, aztán ötkor, hatkor, hétkor, sőt még a hajnali órákban is…és csaknem mindegyikük kezén ott feszített a Campus-karszalag.

Ha nagyon részletekbe menő szeretnék lenni, megkérdezném, hogy miért nulladik nap az, ami valójában első? Világos, hogy a hivatalos megnyitó csak az „első” napon történik meg, de mégis, talán kissé elrettentő az elnevezés. Nulladik, mint az első előtti „alapozás”, bemelegítés, laza készülődés. De hát ez a legkevesebb.

Az ígért pozitívum is érkezik: Pontban tizenegykor elkezdte hajnalig tartó buliját a Necc Party, akik a legnagyobb slágerek keverésével teremtenek oltári partihangulatot. Ott tömeg volt és táncoltak, énekeltek.

Bízom benne, hogy mindez csak kezdeti nehézség…

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.