Új parti: Szima távozik

Papp László polgármester a sajtótájékoztatón

A DVSC labdarúgócsapata szombaton kiesett a labdarúgó élvonalból. A Paks elleni döntetlen következményeit nehezen viselték a szurkolók. A pályára rohantak, majd a klubtulaj távozását is követelték. Az önkormányzat hamar határozott, tárgyaltak és július első napjára meg is született a változásról szóló döntés.

Szinte az egész ország a hajdúsági város nevétől volt hangos és mondhatni, „ahány ház, annyi szokás” alapon mindenféle szempontból vizsgálták a történteket. Hol megvédték a játékosokat megközelítő drukkereket, hol mélyen elítélték tettüket, de napvilágra kerültek beszámolók, amelyek a többségi tulaj közvetlen hozzátartozójának VIP-szektorban bemutatott nézeteltérését taglalják. A folytatással kapcsolatban nem maradtak sokáig bizonytalanban a Vasutast szívükön viselők, ugyanis szerda délre végleges formában megszületett a nagy döntés. A bejelentés sajtótájékoztatón történt, ahol Papp László, Debrecen polgármestere, Szima Gábor, a DVSC többségi tulajdonosa és Kósa Lajos országgyűlési képviselő vett részt. Papp László kitért arra, hogy bár nem szólalt meg a kiesést illetően, szinte megállás nélkül ezen gondolkozott. A közösségi felületen közvetített esemény nézőszáma hamar ezres nagyságrendre emelkedett, hiszen a változásra éhes szurkolók bíztak abban, hogy mindannyiuk közös, kinyilvánított reménye teljesül: Szima Gábor kiszáll. A cívisváros polgármestere higgadtan közölte a hírt, hogy az önkormányzat megvásárolja Szima csaknem 73 százalékos részesedését.

A legfelsőbb vezetés mellett természetesen a csapat igazgatósága is változik. A Loki női kézicsapatának elhivatott mecénása, az FAG-Schaeffler ügyvezetője, Szabó Péter kapott klubigazgatói jelölést. Cégvezetőként Róka Géza marad. A legérdekesebb újítás pedig a szakmai igazgatói cím megalakulása, melyet várhatóan Tőzsér Dániel tölt majd be. Alighanem rendkívül bölcs döntés a város részéről az éppen a tragikus utolsó meccsen visszavonuló csapatkapitány megválasztása. A nemzetközi porondot is sikeresen megjárt Tőzsér a klubon túl az öltözőben, a pályára lépő lokisták között is egységet kovácsolhat, mint egykori ikonikus tag. Az új szervezeti struktúrával felálló DVSC célja egyértelműen a bajnoki cím ünneplése és a visszatérés az elsőosztályba. A polgármester után a távozó tulajdonos vette át a szót. Gondolataiban kitért az elmúlt majdnem kettő évtizedben történtekre és a jelen állapotokban vállalt saját felelősségét is elismerte. Harmadikként aztán Kósa Lajos vette át a szót. Szerinte korszakhatárhoz érkeztünk és külön kiemelte, hogy most igazán szükség van az összefogásra. Az országgyűlési képviselő Szabó Magdával és a Csokonai Színházzal együtt Debrecen városának identitását képező szimbólumaként említette a piros-fehér klubot. Ahogy Papp László, ő is köszönetet mondott Szima Gábornak a munkásságáért, amelyben egyaránt elért óriási sikereket, de nagy bukásokkal is találkozott.

Nyilván mindenki számára világos, hogy ide, a július 1-én és az ezt követően történő megújuláshoz kizárólag utóbbi tényező vezetett közvetlenül. Nyugodtan mondhatjuk, hogy az Alföld szívében a tervekből, álmokból rendre hatalmas alkotások születnek. Amit most megálmodtunk, azt régen éltük át, de az összefogással, a megújulással biztos, hogy újból elérhetjük a célokat, városunkba ismét bajnoki trófea kerül majd. Egy korszak végetért, kezdődik valami reménytelibb. Eljött az új leosztás ideje. Visszatérünk!?

Barna Marci

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.