Új munkaerő-közvetítő Debrecenben

A cég emblémája

Debrecenben nyitotta meg északkelet-magyarországi munkaerő-közvetítő irodáját a Randstad Hungary Kft.

Baja Sándor, a holland anyacég magyarországi vállalatának ügyvezető igazgatója a megnyitó alkalmából tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: céljuk az ügyfelek eddiginél jobb, gyorsabb kiszolgálása a felsővezetők kiválasztásában, a munkaerő-közvetítésben és a munkaerő kölcsönzésében is.

A Randstad Hungary Kft. 2004 óta van jelen a hazai piacon, jelenleg mintegy 150 munkatárssal. Közvetítésükkel évente több mint ezer ember jut munkához, éves árbevételük tavaly csaknem 4 milliárd forint volt. A térség 100 főnél többet foglalkoztató 75 vállalkozása közül 14 már jelenleg is partnerük - mondta az ügyvezető igazgató.

Debrecen polgármestere, Papp László szerint a Randstad nagy segítséget nyújthat a városnak abban, hogy gazdaságfejlesztési terveihez megtalálja a megfelelő munkaerőt is.

Debrecenbe az idén eddig 65 milliárd forint működőtőke áramlott és mintegy 1800 új munkahely jött létre - hangsúlyozta a polgármester, aki hozzátette: a befektetői érdeklődés rendkívüli a város iránt.

Ahhoz, hogy a megfelelően szakképzett munkaerő rendelkezésre álljon, az önkormányzat az oktatási rendszert is igyekszik az igényekhez igazítani. A következő években 20-30 százalékkal növelik például a szakképzésben részt vevők arányát, de javítani kell a műszaki, az informatikai és a mérnökképzés színvonalát is - fűzte hozzá.

Az önkormányzat abban érdekelt, hogy az itt képzett munkaerő maradjon a városban, és ennek a gazdaságfejlesztési programmal igyekeznek megteremteni a feltételeit. „Debrecen nem akar közép- és nyugat-magyarországi munkaerő háttérbázis lenni” - fogalmazott a polgármester.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.