Tekerjünk baconbe

Baconös sajttekercs

A bacon remek alapanyag, ropogósra sütve nem csak a reggeli tojás kísérője lehet, hanem több étel is, mint például zöldségek, húsok, kenyér körete is lehet tekercsként. Csak fogjuk az alapanyagot, fűszerezzük, tekerjük és kisütjük.

Nézzünk néhány ötletet:

Baconös sajttekercs

Hozzávalók: szeletelt toast kenyér, szeletelt bacon, sajt (ízlés szerinti vékonyra vágva, vagy egyenként csomagolt lapka sajt), 1 vaj, fogvájó. A kenyér széleit levágjuk, sodrófával vékonyra nyújthatjuk, ráteszünk egy szelet sajtot és feltekerjük, egy baconnel körbegöngyöljük, fogvájóval több helyen átszúrjuk, hogy egyben süljön. Ha nincs kéznél sodrófa, törjük ketté a kenyeret, úgy tegyük közé a sajtot. Serpenyőben felforrósított vajban sütjük ki. Esetleg választhatjuk a sütőt, ahol kb. 20 perc alatt szintén ropogósra készül.

Göngyölt zöldségek

Hozzávalók: újhagyma, 1 csomag bacon tekercs, spárga, sárgarépa, olaj, fogvájó.

A zöldségeket vágjuk olyan hosszúságúra, ami kicsit hosszabb, mint egy baconszelet. Mielőtt félbevágott baconbe tekernénk és kisütnénk olajban, hogy a bacon ropogós legyen körülötte, érdemes előtte a répát, spárgát frissen tartó fóliába tekerve, mikróban 3-4 percig melegíteni, vagy forró vízben párolni. A zöldségeket fűszerezhetjük ízlés szerint sütés előtt. 200 fokra előmelegített sütőben is süthetjük max. fél óráig.

Szűzpecsenye

Hozzávalók: egy csík szűzérme, szeletelt bacon, só, bors, kakukkfű, olaj vagy vaj a sütéshez.

A húst mossuk, tisztítjuk, majd kb. 2-3 centis szeletekre vágjuk, fűszerezzük, majd egy-egy baconbe tekerjük. Hústűvel vagy fogvájóval egymáshoz rögzítjük. Forró zsiradékban az érméket aranybarnára sütjük pár perc alatt, majd a baconnel borított oldalain is átgörgetjük, hogy ropogós legyen. De 200 fokra (légkeverés) előmelegített sütőben is 20 perc alatt kész lehet zsiradékban.

D. B.

 

 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.