Stephen Hawking szívesen lenne az új Bond-film gonosza

Stephen Hawking

London, 2014. december 1., hétfő (MTI) - Stephen Hawking világhírű elméleti fizikus szerint kerekes széke és géphangja miatt személye ideális választás lenne a következő James Bond-film gonoszának.

A professzor a Wired magazin csütörtökön megjelenő interjújában kijelentette, hogy különösen az arca rezdüléseit hanggá alakító számítógépből érkező beszéde válna be jól egy 007-es filmben.

A The Daily Telegraph emlékeztetett rá, hogy Hawking professzor filmes szereplése nem szokatlan. A Simpson család című animációs tévésorozatban már megörökítették, a Star Trek egy epizódjában pedig együtt pókerezett Datával, Isaac Newtonnal és Albert Einsteinnel. A Pink Floyd ősszel megjelent új albumának Talkin' Hawkin' című számában szintén megszólalt.

A fizikusról készült A mindenség elmélete című játékfilm januártól látható a magyar mozikban. Az életét bemutató alkotás arról is beszámol, hogy 21 évesen diagnosztizálták visszafordíthatatlan motoros neuronbetegségét (amiotrófiás laterálszklerózis), amely miatt kerekesszékbe kényszerült.

A 72 esztendős tudós az interjúban elmesélte: szeret kommunikálni a világgal. „Beszédszintetizátorral tudok megszólalni, bár így amerikai akcentusom van. Megtartottam ezt a hangot, mert ez már a védjegyemmé vált” - fűzte hozzá.

Mielőtt elvesztette volna hangját, beszéde már annyira elmosódott volt, hogy csak közelálló ismerősei értették, a géphangon megszólalva azonban népszerű előadásokat is tart.

„Élvezettel beszélek a tudományról. Fontos dolog, hogy a közönség értse a tudomány alapjait, és ne kelljen életfontosságú döntésekben másra hagyatkozniuk” - mondta Hawking.

http://www.telegraph.co.uk/news/celebritynews/11262059/Prof-Stephen-Hawking-make-me-a-Bond-villain.html

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.