Sportkörkép Debrecenből: DVSC, DEAC

Járványszünet

A kézi- és kosárszezon véget ért a 2019/20-as kiírásban, de az élet nem áll meg. Bár meccsek nincsenek, de beindult az átigazolási dömping. A labdarúgók esetében bizonytalan volt a helyzet, egészen április 24-ig. Ekkor ugyanis az MLSZ bejelentést tett, miszerint a korlátozások enyhítése, illetve módosítása esetén folytatódhatnak a bajnokságok.

A DVSC Schaeffler kézis lányai számára befejeződött a bajnoki idény. Az MKSZ határozata szerint sem kiesők, sem feljutók nem lesznek a következő kiírást illetően, a nemzetközi szereplők pedig megegyeznek a tavalyi tabella adott helyezettjeivel. A Loki számára ez a „holtvágány” inkább gazdasági szempontból volt megterhelő, mintsem játékosállomány tekintetében. A bevételkiesés miatt pénzügyi megszorításokban állapodtak meg a klub tagjai. Pörögnek az átigazolások a magyar csapatoknál, a piros-fehérek azonban nyugodt szívvel vágnak neki a következő bajnoki sorozatnak, illetve az EHF-kupának. A végleges keret gyakorlatilag március elején biztossá vált. Varsányi Nóra és Bulath Anita befejezi pályafutását, Triffa Ágnes és Oguntoye Viktória, valamint Karnik Szabina pedig elhagyja a cívisvárost. Hornyák Dóra ismét debreceni mezt ölt magára, a kapuba Csapó Kyra és Ann-Cathrin Giegerich érkezik. A góllövők névsorát immár Aleksandra Vukajlovic és a kölcsönben ide szerződő Bánfai Kíra is erősítheti majd.

A DVSC labdarúgói a megfelelő egészségügyi óvintézkedések mellett már edzésbe álltak. A Magyar Labdarúgó Szövetség közleménye szerint a kormány enyhítő intézkedései esetén zárt kapuk mögött hamarosan újból NB1-es mérkőzést rendezhetnek. Az első találkozóra – ha úgy alakul – legkésőbb június 13-ig kellene várni. Közösen edzettek a DEAC focistái is, akik jól érezték magukat az első gyakorlatok során és ők is izgatottan várják a folytatást.

A Debreceni Egyetem elsőosztályú kosárlabda-alakulata számára is sikeres sorozat zárult le idő előtt. A fekete-fehér gárda bombaként berobbanó közönségkedvence, az amerikai irányító Stefan Moody már aláírt, így biztosan a DEAC játékosa marad. A légiósok közül Djordje Drenovac is szerződést hosszabbított. A magyar mag sem esik szét, hiszen Tóth Ádámnak, Bognár Kristófnak, Somogyi Ádámnak és Tóth Bencének jelenleg is él a csapattal kötött megállapodása. A hazai kosarasok közül idő közben a csapatkapitány, Polyák László is újabb évre kötelezte el magát Debrecenben.

Ami a sport „külső” oldalát, a lelátót illeti, a szurkolók sem tétlenkednek a meccsek hiányától kevésbé mozgalmas időszakban. Az Ultras Debrecen tagjai folyamatosan támogatják élelmiszerrel, higiéniai eszközökkel a kórházakat, egészségügyi szolgálatot ellátó intézményeket vagy akár oktatást, tanulást segítő felszereléssel a hátrányos helyzetű fiatalokat. 

Barna Marci

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.