Nem volt velünk a kapufa – tisztes pontszerzés Bécsben

A Rapid edzője és Dzsudzsák Balázs  Fotó: DSVC

A DVSC labdarúgói ismét nemzetközi meccsen léptek gyepre, a Konferencia Liga csoportkörébe jutásért. Az ellenfél a magyar szurkolók által csak „osztrák Fradi”-ként emlegetett Rapid Wien otthonában, Bécsben.

Több száz Loki-szimpatizáns utazott az osztrák fővárosba, hogy szurkoljon a Vasutasnak a nemzetközi derbin. Az Allianz Stadion vendégszektora csordultig megtelt, míg a hazai b-közép is tetemes létszámú fanatikussal „zöldült” be. Érdekesség, hogy a Ferencváros szimpatizánsainak jelentős létszámú szekciója is a DVSC ellentáborát képezte szomszédunk fővárosában. Szoros, kiélezett csatára volt kilátás, bécsi esélyekkel. Ám Szrdjan Blagojevics legénysége erre már a meccs elején rácáfolt. A Rapid próbált nyomást gyakorolni, de a piros-fehérek kontrái rendre a hazaiak tizenhatosáig vezettek. Tizenhét perc elteltével jött az első nagy, látványos debreceni helyzet is, amikor Dzsudzsák Balázs állt szabadrúgáshoz a labda mögé, 17 méterre a bécsiek portájától. A kapitány bal lába elsült, a labda élesen csapódott a kapu felé, sok piros felsős debreceni pedig már gólra kerekítette száját. A kapufa azonban nem volt a barátunk, a játékszer kivágódott, ismételni pedig már nem sikerült akcióból.

A zöld-fehérek szervezetten támadtak, a debreceni kapu előterében sikerült beadás utáni kapáslövésből és közvetlen ziccerből is veszélyeztetni, ám Megyeri Balázs ügyesen állta a megpróbáltatást. Az első játékrész hajrájában mindkét fél próbált meggyőző nyomást gyakorolni, de gól így sem született. Ettől függetlenül a labda egyszer beért a Debrecen kapujába, a találatot azonban kezezés miatt érvénytelenítette a játékvezető. A fordulást követően továbbra sem tudott érdemben felülkerekedni ellenfelén a Rapid, sőt. Veszélyes kontrákat vezetett a Vasutas, olyannyira, hogy a játék képe alapján bőven megérdemelt lehetett volna a győzelem – ha a sors nem szól közbe. A 80. játékpercben ugyanis Kyziridis került helyzetbe jó 10 méterről, a bal kapufa viszont megint hárított, a lefújásig maradt a 0-0-s döntetlen. Méltó ellenfélként szerzett tehát megérdemelt pontot a Loki az odavágón.

A folytatásban hazai bajnoki rangadó jön a Blagojevics-csapat számára. Vasárnap a Zalaegerszeg látogat a Nagyerdőre. A KL visszavágója pedig csütörtökön lesz esedékes, amikor a Bécs – várhatóan igen népes táborral – látogat a fényes cívisvárosba.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.