Moody a szegedieket is lezsákolta

Moody, a repülő ember ezúttal a földön  Fotó: Derencsényi István

Zsinórban negyedik győzelmét aratta a remekül „összekovácsolt” DEAC. Kovács Adrián legénysége ezúttal szombat este a SZEDEÁK együttesét múlta felül tizenhat ponttal. A látványos kosárlabda jutalma a tabella negyedik pozíciója lett.

Érdekesség, hogy csodálatos hétvégét zárt a debreceni sport, ugyanis pénteken a Loki női kézisei a közvetlen rivális Érdet verték meg, a focisták létfontosságú rangadón diadalmaskodtak a Nagyerdőn Kisvárda ellen. A DEAC pedig megkoronázta a sorozatot.

Ősszel egyetlen kosár döntött a két csapat Tisza-parton vívott meccsén. A döntő pontokat Stefan Moody jegyezte. Azóta a debreceni kispadon helyet foglalt az az Andjelko Mandics, aki két és fél évig volt a Szeged vezetőedzője, így jól ismeri a déli alakulatot.

Szorosan indult a találkozó. A negyed második feléig egyik fél sem tudott tetemesebb előnyt kialakítani. Moody a csapat egyik vezéreként harcolt és bár a vendégek még vezetést is tudtak szerezni, az amerikai irányító hamar megnyugtatta a cívisvárosi publikumot, hogy bizony nem lesz gondja a fekete-fehér gárdának. A SZEDEÁK együttesének vezére Asbury volt, igyekezett tartani a frontot a kiváló dobóformában lévő vendéglátókkal szemben. Bognár Kristóf is eredményesen vette fel a ritmust, Harrison hármasa után pedig a különbség közelített a kétszámjegyű felé. Az első tízperc végén aztán a közönség már számolhatta is a tízet, hiszen 27-17 állt az eredményjelzőn.

Folytatódott a DEAC-parádé. Somogyi Ádám, az ifjú titán jött, látott triplázott, Tóth Ádám gyűrűt szaggatott, majd játékosainak akadozó védekezése láttán Szrecsko Szekulovics is lépni készült. Zárkózni kezdtek az egykori Falco-mester tanítványai, de a Debreceni Egyetem stábja is hasznos tanácsokkal látta el Polyákékat, így a kisebb hullámvölgyből is hamar fel tudott állni a DEAC. Menetrendszerű mozzanatként említhető, hogy Moody szárnyra kap és felrepül a gyűrűig, majd a labdát behúzva az egész palánkot megrengeti. Ez most is megtörtént, Stefan érkezett és windmill zsákolása robbantotta az oláh Gábor utcai csarnokot. A félidőben 46-36 volt az állás.

A harmadik felvonásban sem találtak igazán magukra a Tisza-partiak, bár agilisan kosaraztak, palánkjuk alatt próbálták tartani a betörő hajdúságiakat, de Tóth Ádámék rendre megtalálták a gyűrűig vezető utat. Bár Scott beszállt Asbury mellé a szegedi vezérpozícióba, érdemben nem sikerült hátrányukat csökkenteni. 71-58-as állással fordultak a záró összecsapásra.

A negyedik negyedben sem adtak alább Harrisonék a dinamikus és pontos játékból, már a játékrész elején eldöntötték a mérkőzés sorsát. Tizenhat ponttal, 94-78-ra győzték le a Naturtex-SZTE SZEDEÁK-ot. Mivel a Szolnok hazai pályán vereséget szenvedett az Oroszlánytól, így a tabella negyedik helyén immár a DEAC áll.

A fontos diadal után sűrű hét előtt állnak Kovács Adrián „fiai”. Szerdán a kifejezetten komoly rivális Kecskemét otthonában őrizhetik meg jó formájukat, majd szombaton Debrecenben az Alba Fehérvár együttesét látják vendégül.

Barna Marci

DEAC – NATURTEX-SZTE SZEDEÁK 94-78 (27-17, 19-19, 25-22, 23-20)

DEAC: Moody 19/12, Harrison 12/12, Milosevics 10/6, Drenovac 15, Tóth Á. 16.
Csere: Polyák 6/6, Omenaka -, Somogyi 3/3, Gáspár -, Manigat 5/3, Bognár 8/3.
Vezetőedző: Kovács Adrián

SZEDEÁK: Curry 11/6, Kerpel-Fronius B. 5/3, Scott 24/6, Krapic 13/9, Asbury 18.
Csere: Kerpel-Fronius G. -, Vágvölgyi 3/3, Mayer 1, Balogh S. -, Polányi 3/3, Olasz -.
Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics

Kovács Adrián: – Fontos volt, hogy a hosszú kihagyás után győzelemmel térjünk vissza a pályára. Voltak hibáink, sok támadólepattanót engedélyeztünk az ellenfelünknek, amikből könnyű kosarakat szereztek. Legfontosabb, hogy megvan a siker, de a kisebb részleteken az elkövetkezendő napokban csiszolnunk kell.

Szrecsko Szekulovics: – Papírforma eredmény született. A hazaiak extrán dobtak, amivel nem tudtunk mit kezdeni. Többféle védekezést is kipróbáltunk, de egyik sem vezetett eredményre. Más célokért küzd a két csapat, folytatnunk kell a munkát.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.