Lesznek-e nemzeti italboltok?

Budapest, 2014. szeptember 4., csütörtök (MTI) - Az MSZP mindent megtesz, hogy a nemzeti italboltokról szóló „őrült terv” ne válhasson valósággá - szögezte le Lukács Zoltán, az MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Napi Gazdaság csütörtökön írt arról, hogy jövőre nyitnak a nemzeti italboltok, az eddig még csak elképzelés szintjén létező koncepciót véglegesítették. A lap információi szerint biztosnak tűnik, hogy a dohányboltok monopóliumával megegyező módon jövőre kizárólag az erre létrehozott, az állam által előzetesen engedélyezett italüzletekben kapható majd alkohol.

Később a nol.hu a kormányszóvivői irodára hivatkozva azt közölte: a kormány nem tárgyalt az alkoholtartalmú italok kereskedelmének ügyéről, előterjesztés erről nem készült és ez a téma nincs is a kormány napirendjén.

Lukács Zoltán közleményében kiemelte: az nem jelent semmit, hogy a kormány nem tárgyalt erről, mivel - mint írta – „az ilyen ügyek eddig sem így dőltek el, hanem Orbán Viktor személyes utasítására”. Az MSZP ezért határozott kijelentést vár a miniszterelnöktől, vagy Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől, hogy nem vezetik be a nemzeti italboltok rendszerét.

A szocialista képviselő szerint az „alkoholos italok 400 milliárdos piacának lenyúlása csaknem 100 ezer kisbolt és vendéglátóhely megszűnését jelenti, és több tízezer ember veszítheti el emiatt a munkahelyét”. Mindez a feketekereskedelem erősödését hozza majd, azzal a veszéllyel, hogy zugfőzdék életveszélyes, pancsolt termékei áraszthatják el az országot - hangsúlyozta Lukács Zoltán.

Hozzátette: amíg nem érkezik érdemi cáfolat a nemzeti italboltok tervéről, az MSZP már az első parlamenti naptól minden eszközzel küzdeni fog a „magyar munkahelyek és a magyar emberek egészségének megvédéséért”.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.