Megdobbant a Loki-szív

Mindenkit meglepett a nagy fordulat  Fotó: dvsc.hu

Megszerezte harmadik győzelmét a DVSC labdarúgócsapata az OTP Bank Liga 2021/22-es kiírásának tizenkettedik játéknapján, szombaton. Az újabban Jeremiás Gergő és Dombi Tibor vezényelte piros-fehérek kétgólos hátrányból álltak fel, s arattak 5-3-as győzelmet a Budapest Honvéd felett.

Találóbban aligha lehetne keretbe foglalni a mérkőzést a két, egymással egészen ellentétes félidő végén felharsanó szurkolói rigmusoknál. Az első felvonás hajrájában a hazai hívek voltak okkal bosszúsak: nemtetszésüknek természetesen hangot is adtak, hiszen csapatuk teljesen kilátástalan, szenvtelen játékkal szedett össze kétgólos hátrányt a szünetre (1-3). Az öltözőben aztán olyasfajta fordulatnak ágyazott meg a Jeremiás-Dombi páros, amely minden várakozást meghaladó cívisvárosi focit hozott, így az utolsó percekben már a vendégszektor zengett elégedetlen szólamoktól.

A fordulathoz természetesen nagyon kellett, hogy ne csak szellemiségben, hanem a támadósor összetételében is döntő változtatások következzenek, és Tischler Patrik, Németh Krisztián, valamint Ugrai Roland személyében sok csatát megélt, rutinos spílerek fussanak a gyepre. S ha már befutottak, ne csak asszisztáljanak az eseményekhez, hanem maguk vegyék kézbe azok alakítását.

No persze ott volt társnak a kifogástalanul küzdő csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs is, akinek nem szegte kedvét a balul sikerült első játékrész, agilisan és bátran vetette magát harcba a folytatásban. Az első gólt érő villanást azonban a debreceni házi gólkirály, Ugrai Roland jegyezte, miután védhetetlenül tekert a hosszú felsőbe. Ezt követte Dzsudzsák némiképp szerencsés lökete, amely Németh Krisztiánon megpattanva jutott a hálóba. És ugyan egy kispesti lesgól némiképp hűtötte a kedélyeket, nagyjából borítékolható volt, hogy a piros-fehérek lendületükön nem fékezve maguk alá gyűrik a fővárosiakat. Alig több mint húsz perc volt hátra, amikor a szögletnél előremerészkedő Deslandes be is bólintotta a vezető találatot, így Németh Krisztián hanyag emelése már csak hab volt a tortán. A Honvéd persze jött, hajtott, brusztolt az újabb gólért, szemernyi esélyük sem kínálkozott a felzárkózásra: 5-3 a vége!

Létfontosságú és önbizalomnövelő diadalával a Vasutas továbbra is a veszélyzóna fölött helyezkedik a bajnoki tabellán, noha kár tagadni, hogy a játék bőségesen hordoz magában kívánnivalót. Ezen az estén azonban aligha kívánhatott szebbet s többet a hajdúsági publikum egy küzdeni tudást maximálisan igazoló győzelemnél. Nem elengedve a reményt, hogy a válogatott szünetet követő fordulókban a csapatot mételyező hibákból és visszásságokból is egyre kevesebbet láthat majd viszont, a Loki-szív pedig az átmeneti meg-megdobbanások után egyre erősebben, kiegyensúlyozottabban kezdhet kalapálni.

DVSC-Honvéd 5-3 (1-3).

Nagyerdei Stadion, 3170 néző. Vezette: Karakó.

DVSC: Gróf – Nikolic, Deslandes, Korhut (Ugrai, 46.)- Bévárdi (Baranyai, 92.), Baráth P. (Németh K., 46.), Varga J., Dzsudzsák, Ferenczi – Bódi (Babunski, 82.), Sós (Tischler, 46.). Megbízott vezetőedző: Jeremiás Gergő.

Honvéd: Szappanos – Mezghrani, Batik, Baráth B., Klemenz (Pantelic, 75.), Tamás K. – Bőle (Hachach, 67.), Zsótér (Eppel, 87.), Nono – Balogh N., Lukic. Pályaedző: Szamosi Tamás.

Gól: Dzsudzsák (37., 11-esből, 58.), Ugrai (56.), Deslandes (67.), Németh K. (70.), illetve Lukic (25., 11-esből), Bőle (29., 45.).

Tóth Sándor

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.