Magabiztos győzelem a nyolcaddöntő előtt

Vámos Petra és Jovana Jovovics  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler a Bajnokok Ligája csoportkörében utoljára lépett pályára vasárnap délután. A nyolcaddöntőt érő szereplést a svéd Savehof keretezte, ezúttal Svédországban kellett nyernie a hazai pályán magabiztosan diadalmaskodó Vámos Míráéknak.

Az már korábban biztossá vált, hogy a bravúros győzelmeket Brest, Bietigheim vagy épp a Győr ellen összehozó Loki a nyolcaddöntőben folytathatja Európa legrangosabb kézilabda tornáját. Ezúttal a csoport sereghajtója, a svéd Savehof várt ismét Szilágyi Zoltán alakulatára.

A hazaiak kezdtek találattal, majd fej-fej melletti csata kezdődött. A sok hibával játszó svédek élére Stankiewicz állt, míg a debreceni gólgyár olyannyira beindult, hogy szinte mindenkinek kijutott a találatból. Az első felvonás derekán túl kiült a játék képére a jelentős cívisvárosi rutinbéli fölény. Vámos Petra kiválóan játszott, míg szervezett volt a vendégek védelme is. A huszadik perchez érkezve már a különbség is hízni kezdett a Loki javára. Töpfner Alexandra hétméterese után már hárommal vezetett a magyar csapat, a hajrára pedig már öttel vezetett a Vasutas. Rossz Savehof-bejátszást követően Füzi-Tóvizi Petra üres kapura is dobott, a labda a hálóban kötött ki. Ekkor már Gabrijela Bartulovicnak is volt üreskapus találata a saját kapujától lendítve. Időntúli hétméteressel zárult a félidő, amelyet Koppang értékesített, négyre zárkóztatva csapatát. Szünetben 14-18 állt az eredményjelzőn, a DVSC Schaeffler javára.

A fordulás után imponáló volt Jovana Jovovics 2/2-es gólmutatója. Bár alacsony színvonalon zajlott a csata, a Loki nem engedett előnyéből – igaz nem is nagyon növelte azt. A Savehof részéről rendkívül bizonytalanul folytak a gyors támadások, lerohanások, míg Bartulovics kapujánál a kapufa – és a sors – is a debreceniekkel volt. Egyre csökkent azoknak a debreceni játékosoknak a száma, akik még nem szereztek piros-fehér gólt. Írányítóként, amikor Vámos Petra helyére megérkezett Csernyánszki Liliána, ő is betalált, valamint a bal szélről Vámos Míra is ihletetten játszott. Újra nőni kezdett a differencia, az utolsó tíz perchez érkezve már hét volt a különbség. A hajrára már nem maradt nyitott kérdés. Egy híján tíz lett a végén: 36-27 Debrecen javára.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.