Lezárták az őszi szezont, jön a Buzánszky-tavasz

Hamarosan húsz éves a rendezvény  Fotó: Debreceni Egyetem

A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa döntőit rendezték szerdán a DESOK-ban. A hamarosan húszéves jubileumát ünneplő futballtorna ünnepélyes döntőnapján valóságos meccshangulatban viaskodtak a csapatok az aranyérmekért. A döntős mezőnyben akadtak visszatérők és újoncok is.

Már kora délután gyülekeztek a résztvevők a Debreceni Egyetem multifunkciós csarnokában, a DESOK-ban, majd 14 órakor útjára indult a labda. Először a Divízió 3 döntősei léptek pályára, így az Abadayat FC és a Debrecen Saint German. Rendes játékidőben nem született döntés, majd büntetők után az Abadayat emelhette magasba a trófeát. A Divízió 2 aranymeccsén a Jaffa SE és a Jégkorszak csatáját gólgazdag, 7-4-es összecsapáson a Jaffa nyerte, míg a Kozma Mihály Futsal Kupa fináléjában a legendás Socca Hungary Sinter FC, valamint az ugyancsak kupaveterán A-MEN FC csaptak össze. Büntetők után előbbi gárda örülhetett a trófeának. A Női Liga utolsó megmérettetésén a Fókuszban Team, illetve a Socca Hungary Sinter Ladies hölgyei futottak pályára. Kiélezett csatában a Fókuszban lett a bajnok 3-1-es győzelmével. Egyetlen nyitott kérdés maradt: ki lesz a Superliga győztese, tehát a legjobb a legjobbak közt.

Mielőtt azonban választ kaptunk volna, a DEAC Cheerleaders látványos showja köszöntötte a futballünnepet, majd érkeztek a főhősök: A-MEN FC vs. RB Gain Eagers. A vége meglepően sima lett, hiszen a rutinos A-MEN 7-0-s kiütéssel zárta le az őszi idényt.

A hagyományokhoz híven a szervezők és díszvendégek jelenlétében megkoszorúzták Buzánszky Jenő, legendás védő, illetve Nyirkos István professzor szobrát. A díszvendégek közt jelen volt többek között ifjabb Buzánszky Jenő, Gelei József egykori válogatott kapus, Magyar Zoltán, egykori szövetségi kapitány, Kozma Mihály, legendás futsal szövetségi kapitány, Bács Zoltán kancellár, illetve Jávor András DEAC-elnök.

A hivatalos rendezvények után a közkedvelt záróbulival várták a résztvevőket a Kolkávban, ahol sörkuponnal, üdítőkuponnal kedveskedtek a döntőnap vendégeinek, csocsózni és dartsozni invitálták a kocsmasportok szerelmeseit, végül pedig a bulik kedvelői a HALL-ba is ellátogathattak a Campus Partyra, amelyen ezúttal Regán Lili állt a dj-pult mögé.

Ezzel pedig befejeződött a BJLEK őszi szezonja, ám a szervezők ígérete szerint hamarosan érkeznek az első információk a tavaszi idényről, amely néhány héten belül el is kezdődik majd.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.