BIT’Z – 4 kar, 2 nap, 1 egyetemi „család”

A táncra vágyók is kiélhették magukat

A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar, Informatikai Kar, Természettudományi és Technológiai Kar, illetve Zeneművészeti Kar Hallgatói Önkormányzatai ismét összefogtak, hogy még a vizsgaidőszak előtt két napra feledhetetlenné tegyék a hallgatók számára a közösen töltött időt. Ez volt a BIT’Z 2022.

Május 2-án, hétfőn már reggeltől egyetemista labdarúgóktól, illetve a velük érkezett szurkolóktól volt hangos a DESOK mögötti DEAC műfüves pálya, hiszen elkezdődött az I. BIT’Z Focitorna. Az ötlet már önmagában dicséretes, különösképp a gyakorlati megvalósítás, hiszen az egyetem nemzetköziségét bizonyítva és az egyetemisták összetartó erejét erősítve nem csupán magyarok, hanem külföldi hallgatók is megmérettettek a pályán. A tornát követően aztán már hangolták a mikrofonokat és a hangszereket, hiszen az eddig hagyományostól eltérő helyen, az igen népszerű és italválasztékban bővelkedő Kolkáv mögött állt a sátor, ahol az idei UDream tehetségkutatón léphettek fel a legbátrabbak, akarom mondani, legtehetségesebbek.

A közönség számára felállított sörpadok kezdésre megteltek, így a színpadra állókon volt a sor, hogy megmutatkozzanak újdonsült, izgatott rajongóiknak. A Csáki Szabolcs, Duffek Mihály, Ölveti László és Váradi Ferenc alkotta, egyetemi polgárokból álló zsűrinek igen komoly kihívást adtak a fellépők, hogy kiválasszák az első három helyezettet.

A harmadik végül Csendom Anna (képünkön) lett, ezüstérmes helyen a Gate69 végzett, míg a legmagasabb pozíciót Mocsár Boglárka érte el. Azonban nem csupán a dobogósok kaptak elismerést, hiszen a Campus Rádió és a DISZPolgár magazin is különdíjat adott át. Az egyetemi rádió Ziwordnak adta az elismerést. Magazinunk a különdíjat Magyari Lillának ajánlotta, akivel hamarosan bemutatkozó interjút közlünk. A tehetségkutatót követően a szabad szórakozásé volt a főszerep, a dj-pult mögött Nigel Stately állt, egyre érkeztek a táncolni vágyók, ám sokan inkább a sátoron kívüli székeket, padokat választották, hogy élvezzék a társaságot.

A második napon, május 3-án a baljósan felhős idő ellenére is elkezdődött délután a BIT’Z főzés. A bográcsokban már javában készültek a finomságok, amikor az égiek nem kegyelmeztek tovább, késő délután eleredt az eső. A csapat egy része megfelelő mennyiségben és minőségben készült védelemmel, így a bátorság egyeseknél felülmúlta a cudar időjárást. No, persze nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. Az eső nem tart örökké, ez a zivatar is tovább állt, a pörköltek, gulyások pedig gond nélkül elkészülhettek. Mindeközben vízipipák illatos füstje lengte körül a Kolkáv teraszát. A sátorban sörpongoztak a „szomjas sportolók”, este pedig újból felpörögtek az erősítők. Az illetékesek a Jägermesiter-promócióval vonzották a csodatevő gyógynövények adta ízekre vágyókat, a színpadon pedig a már-már kultikus Kozmix gondoskodott az emelkedett hangulatról.

A járványhelyzet után tehát azt mondhatjuk, nem csupán kezd visszatérni az egyetem közösségi élete, sokkal inkább már javában zajlik. Különleges lehetőségek ezek az alkalmak új ismeretségek szerzésére, a régiek megerősítésére. A Debrecen Egyetem pedig ebből ismét jelesre vizsgázott.

Barna Marci

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.