A legragyogóbb meccsnap

Az ünnepelt bronz érmesek  Fotó: DVSC Kézilabda

Péntek délután, május 20-án elindultam otthonról. Fehér pólót öltöttem, az egységesség érdekében ugyanis ez volt a kérés, hogy mindenki fehérben érkezzen a Hódosba. A csillogó bronzhoz ragyogó fehér dukált.

A város már kora délután kézilabdaünnepre készült. Az est fénypontja, a DVSC Schaeffler – Győr rangadó előtt azonban az utánpótláscsapatok léptek pályára, köztük a száz százalékos mérleggel bajnoki címet és NBI/B-s kvótát szerző DVSC Schaeffler U22. Kérdés nem volt, a vendég Heves gárdája 45-19 arányban maradt alul a komoly erőfölényt mutató Balogh Rebekáékkal szemben. E diadal alighanem méltó felvezetése volt annak a mérkőzésnek, amelytől nem csupán a vendégek bajnoki címe függött, hanem ezt követően vehette át a Loki a hőn áhított, és rengeteg munkával kiharcolt, nemzetközi szereplést érő bronzérmet. A több mint tíz esztendeje várt medál megnyerése azonban csupán az egyik „főszereplő” volt az estén. A másik a 33-mas közönségkedvenc, Kovács Anna volt, a jobbátlövő ugyanis ezen a találkozón vette magára utoljára a DVSC mezét profi kézilabdázóként. A fesztelenséget a győriek is érzékelhették a vendéglátókon. A teljesen megtelt lelátón a b-közép szüntelenül énekelt kedvenceinek, a zöldbe öltözött vendégszektor is biztatta sajátjait, több-kevesebb sikerrel a csaknem kétezer debrecenivel szemben. Ám, mielőtt a labda először a földre pattant volna, Ábrók Zsolt ügyvezető átadta a szezon legjobb felnőtt, ifi, serdülő és U15-ös játékosának járó díjakat, így sorrendben Vámos Petrának, a felnőttek közt is bemutatkozott Panyi Annának, Ferenczi Lilinek és Réti Bíborkának.

Majd elkezdődött a nagybetűs Mérkőzés. Szilágyi Zoltán merészet vállalt, és Csapó Kyrát lehívva hét a hat elleni taktikát választott. Nem érdemtelenül. A bajnoki címért küzdő, a Ferencvárossal ekkor még pontegyenlőségben álló ETO ellen sikerült átvenni a vezetést és a zöld-fehérekkel szemben a kezdeményezést, azonban Lukács Viktóriáék hamar újra magukhoz ragadták az irányítást. A debreceni beállók kiválóan teljesítették feladatukat, a bal szélen pedig Vámos Míra szállította a gólokat. A félidőben „csak” három volt a különbség: 13-16. A folytatásban többször sikerült egyenlíteni, de a Győr minden alkalommal visszavette a vezetést, végül meg is tartották azt a vendégek és 25-28 arányban nyerték meg a találkozót. A világ jelenleg egyik legerősebb gárdája ellen csupán három góllal kapott ki a DVSC Schaeffler, amely tét nélkül játszott, és bronzérmet ünnepelhetett.

Az este végén pedig elérkezett a pillanat, amikor az érzelmeket már nem lehetett visszatartani. A győriek megkapták a bajnoki aranyat, majd az ultrák és a teltházas közönség vastapsa és üdvrivalgása közepette a DVSC Schaeffler U22 vonult fel a hibátlan teljesítménnyel megérdemelt NBII-es aranyéremért. Az ünnepélyes díjátadó következő állomásaként pedig immár a felnőttek, az élvonal csodás harcosai léptek színre: a DVSC Schaeffler, a 2021-22-es szezon bronzérmese. Az a csapat, klub, amely három játékost is elbúcsúztatott: a brazil Deonise Fachinello befejezi pályafutását, a kiváló hálóőr Csapó Kyra az Érd kapuját védi ezentúl, és Kovács Annát. Azt a Kovács Annát, akinek a Nélküled szólt a Hódosban, és akinek több mint kétezer szurkoló felállva tapsolt és énekelt.

A DVSC Schaeffler tehát ismét az ország dobogósai között, jövőre pedig egyenes ágon a nemzetközi porondon.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.