L. Simon: Vida Ildikó nevezze meg, kit tájékoztatott

Budapest, 2014. november 5., szerda (MTI) - L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán újságírókkal közölte: azt kérik Vida Ildikótól, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökétől, hogy nevezze meg, a kormányban kinek jelezte, hogy azok között van, akik ellen beutazási tilalmat rendelt el az Egyesült Államok.

Hozza nyilvánosságra azt a levelet, amelyben erről a kormányt tájékoztatta! - szorgalmazta a fideszes képviselő, aki a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésére tartott, miközben kérdezték a sajtó munkatársai.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Orbán Viktor miniszterelnök múlt héten a Kossuth Rádióban elmondott szavait felidézve kiemelte, „a kormánynak semmilyen hivatalos tudása nincs arról, hogy az Egyesült Államok kiket tiltott ki”. Hozzátette: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is többször kérte az amerikai ügyvivőt, hogy hozzák, nyilvánosságra az adatokat, segítve ezzel a magyar kormány munkáját.

L. Simon László leszögezte, a kormány nem tudott Vida Ildikó érintettségéről, hozzátette, ő maga soha nem találkozott, nem is beszélt a NAV elnökével. Azt mondta, örül neki, hogy Vida Ildikó elismerte az érintettségét, azt viszont, hogy hivatalosan miről tájékoztatta a kormányt vagy miről nem, nem tudja megmondani. Őt, mint a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárát Vida Ildikó nem tájékoztatta - közölte.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.