Ki merre?

Polyák László és Bordás Réka  Fotó: DEAC, DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler kézilabdázói számára csupán egyetlen megmérettetés maradt hátra a bajnokság idei kiírásából. A távozóit már biztosan bejelentő másik debreceni élcsapat, a DEAC kosáralakulata pedig már be is fejezte idei menetelését, egy hatodik hellyel. No, de nézzük meg, hogyan is változik nyáron a keret!

A piros-fehér hölgyeknél már korábban tudni lehetett, ki hagyja el a klubot és ki érkezik majd a távozók helyére, hiszen a Debrecenből elutazókat és a frissen érkezőket nagyjából egyidőben leplezte le a vezetés. Noha egy-egy nevet már jó előre sejteni lehetett alapvetően is, a bejelentések óta pedig változás is történt. Ami már biztos, hogy kapusposzton több mozgást is elhatározott a Loki. Anca Giegerich három esztendő után távozik a cívisvárosból, míg az ifjú hálóőr, Torda Vanessa sem marad a csapat kötelékében. Utóbbi kölcsönben folytatja majd Kisvárdán. Az érkezők között kapus is lesz. A jelenleg a Loki utolsó ellenfelénél, a Dunaújvárosnál védő Gabrijela Bartulovic 2025-ig fogja védeni a hajdúságiak hálóját. Ami az ifjakat illeti, a jelenleg kölcsönben Siófokon kéziző Török Lilly és a szintén debreceni nevelésű, Kohásznál kölcsönben játszó Poczetnyik Luca egyaránt az MTK kölcsönjátékosa lesz a jövő szezontól, míg Panyi Anna az immár NBI/B-ben induló Érd kölcsönjátékosa lesz.

A Vasutashoz jobbátlövő poszton rutinos, BL-ben is jártas svéd kézis szerződik nyártól, Elinore Johansson személyében, aki a norvég Storhamartól érkezik. Ami a széleket illeti, ezek a pozíciók sem maradnak érintetlenek. A 18 esztendős, tehetséges balszélső, Makó Zoé Kisvárdára szerződik. A jobbszélre Grosch Vivien érkezik majd. Bár őt a klub alapvetően Mariana Costa helyére igazolta volna le, a brazil játékos a kupában elszenvedett sérülése miatt mégis marad decemberig, bár visszatérésének pontos időpontja egyelőre kérdéses. Egy posztról essék még szó, amelyen mozgás várható, ez pedig a beálló pozíció. Bordás Réka távozása már korábban sejthető volt, bár pontos úticélját egyelőre még nem közölték, vélhetően a fővárosba szerződik majd. Helyére a NEKA-ról juniorválogatott, védekezésben is igen hasznos tehetség érkezik három esztendőre, Juhász Kata személyében. Jó hír a lokisták számára, hogy jól halad Jovovity Jovana rehabilitációja, őt vélhetően már hamarosan láthatja a közönség.

Most pedig térjünk át a Hódosból az Oláh Gábor utcára, a kosarasokhoz. A Mandics-csapat a hatodik helyen zárta a szezont, utolsó szezonbeli, egyben utolsó hazai meccsén pedig elbúcsúzott távozóitól. No, de mielőtt a hivatalosan bejelentett kulcsemberekről esne szó, fontos megemlíteni, hogy az amerikai irányító, Mike Scott már jóval az utolsó, Olajbányász elleni meccset megelőzően távozott az egyetemi gárdától. A DEAC és közönsége pedig immár búcsúzik a kapitánytól, a kiváló védőtől, Polyák Lászlótól, aki külföldön, Bukarestben folytatja majd pályafutását. Ugyancsak elhagyja a cívisvárosiakat a Szolnokról érkezett center, a zalaegerszegi születésű és nevelésű Tóth Ádám, míg Becsky István szakosztályvezető bejelentése alapján az akadémián is brillírozó Balázsi Soma sem folytatja majd Debrecenben.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.