Kemény küzdelem végén esett ki a Loki

A szurkolók is kitettek magukért és a csapatért  Fotó: DVSC

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében lépett pályára hétközi meccsen a Loki a Nagyerdőn. A vendég immár másodízben a hónapban a Ferencváros gárdája volt.

Több mint tízezer szurkoló gyűlt össze a piros-fehér arénában szerda este, hogy a DVSC alakulatát kupatovábbjutást jelentő győzelembe szurkolja. Annál is inkább lett volna fontos a diadal, hogy a Fradinak a bajnoki vereségért méltóképpen vághassanak vissza a cívisvárosiak. Meglehetősen eseménygazdag mérkőzés kezdődött, nyomást gyakorolt a hazai gárda. Bárány Donát és Ferenczi János is veszélyeztetett, ám a fővárosiak hálóőre rendre megálljt parancsolt a labdának a gólt megelőzve. A kapitány Dzsudzsák Balázs is megvillogtatta szabadrúgáslövő technikáját, ám ezúttal sem sikerült megszerezni a vezetést. Már egészen az első félidő legvégén jártunk, amikor kezezés gyanúja miatt kellett videóbíró segítségét kérnie a játékvezetőnek. Az ítélet tizenegyes lett. A labda mögé Pesic állt, aki Megyeri Balázs hálóját bevéve szerzett vezetést a zöld-fehéreknek: szünetben 0-1.

Ugyancsak mozgalmas futballt láthatott a tisztelt publikum, a DVSC szervezetten játszott, minden esély megvolt arra, hogy megszülessen az egyenlítés. Annál is inkább, hogy Brandon Domingues fellökését követően – amely a tizenhatos közvetlen közelségében történt – Abena kényszerült elhagyni a pályát, a bíró kiállította, így emberelőnyben játszhatott tovább a Debrecen. Támadófocit játszottak a piros-fehérek, amely nem kifejezetten volt ínyére a riválisnak. Közeledett a hajrá, amikor egy életerős lövés Cissé kezén pattant, így újból tizenegyes következett, ezúttal a Lokomotív javára. Bárány Donát végezhette el. A kapus hárított, ám nem sokáig örülhetett, hiszen a büntetőt végző debreceni támadó a kipattanót magabiztosan bombázta a kapuba: 1-1. Kilencven perc után is ez volt az állás, így következhetett a hosszabbítás.

Kétszer tizenöt percnyi fizikális csatát követően sem született döntés, így a büntetőpárbaj következett. Az első kísérletek rendre helyükre kerültek, ám a második debreceni körben Kocsis Dominik hibázott. Nem úgy a Fradi. Zachariassen lezárta a párbajt, továbbjuttatva csapatát.

A folytatásban újra különleges időpontban szerepel a DVSC. Szombaton 12:30-tól ismét a Nagyerdő gyepére lép a csapat, amikor a Mezőkövesd érkezik bajnokin.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.