Helytállás a klasszisok ellen

Vámos Petra támad  Fotó: MKSZ

A magyar női kézilabda-válogatott harmadik csoportmeccsét is lejátszotta az Európa-bajnokságon. Ezúttal a világ egyik legjobb nemzeti csapata, Norvégia volt az ellenfél.

A Svájc elleni győzelem, majd a horvátok ellen gyenge játékkal elszenvedett vereség után az esélytelenek nyugalmával léphetett pályára a már biztos középdöntős magyar leányhad. Márton Grétáék a világklasszisokat felvonultató norvég alakulat ellen futottak a játéktérre Ljubljanában. Aztán érett a meglepetés. Az ifjú irányító Vámos Petra valóságos vezérként kezdett. Szervezetten kézilabdáztak Golovin Vlagyimir játékosai, a magyar fal fölött csupán sikertelen átlövésekkel próbálkoztak Reistadék. A túloldalon pedig potyogtak a gólok a higgadtan, de pontosan játszó magyarok részéről. Egészen a 25. percig nem volt lehetősége kezdeményezni az ellenfélnek, csupán egyenlítésekre futotta, de az első félidő hajrájában érvényesülni látszott a papírforma, átvették az irányítást az északiak. Szünetben viszont mindössze kettővel, 14-12-re vezettek. A magyar beállókat dicséret illeti, Silje Solbergnek alig nyílt esélye védeni a bejátszás utáni ziccereket.

A folytatásban némileg megszaporodtak a magyar hibák. Az olló nyílt, a világklasszis formát ránk erőltették Stine Oftedalék. Solberg is ihletetten védett. Sok volt az eladott labda a magyarok részéről, a védelem pedig sokszor engedte szabadon befutni a szélsőket. A végén a sokkal rutinosabb, higgadt norvég alakulat nyert 32-22-re a tisztesen helytálló Magyarország ellen. 

Bordás Rékáék a középdöntő 1. csoportjában egyedüli pontnélküli csapatként kezdenek. Az ellenfelek november 10-14-16-án sorrendben Dánia, Svédország és Szlovénia lesznek. 

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.