Újra szól a „Van jó válasz!”

Körülbelül félszázan gyűltek össze

Hosszas várakozás után, többhónapos kényszerszünetet követően ismét összegyűltek a kvízcsapatok Debrecen belvárosában, hogy a Kvízözön segítségével összemérjék tudásukat. S végül felharsant egy-egy várva várt, kultikus mondat is.

A Kvízözön szervezői, Boruzs János és fia, Boruzs Marcell a járványhelyzet miatt számos rendezvényszervezővel együtt csupán az online-térre hagyatkozhattak. A kvízek az internetre szorultak, a Gambrinus közi piros-kék e-sport bár székei pedig csütörtökönként üresen maradtak, és várták, mikor tér vissza a közönség. Hetek, hónapok teltek el, júniusban pedig végre eljött az idő. A bár Piac utcai teraszán csütörtök koraeste már jóval a kezdés előtt, 5 óra tájban gyülekezni kezdtek a vetélkedni vágyó vendégek. Még a perzselő hőség sem jelentett akadályt, a fedett teraszon néhány hűsítő ital segített a felfrissülésben. Néhány perccel este 6 után pedig a válaszlapok megoldásokkal kezdtek megtelni. A gondolkodók táborában idősek, ifjak, törzsvendégek és új érkezők egyaránt akadtak, a teltházas Kvízözön-csapat létszáma pedig csaknem félszáz fő volt. Valamennyi résztvevő különösen is örülhetett, hiszen nem csupán az időjárás és a hangulat volt kellőképp nyárias, de a játék egyik alaptémája is a nyár volt.

A Kvízözön csapata egyébként többéves kocsmakvíz-múlttal büszkélkedhet és a remények szerint újra rendszeresen élő vetélkedővel jelentkeznek majd. A csütörtöki, „első” alkalommal a járókelők közül többen is megálltak, majd figyelték az aktuális kérdést. A csatlakozás lehetősége azonban bárki számára adott a soron következő kvízeken. Elég egy kisebb baráti társaság, 4-5 fős csapat, hogy részt vehessen bárki a gondolkodtató megmérettetésen. A Facebookon is elérhető eseményekre előzetesen lehet asztalt foglalni, hiszen rendre megtelnek a felkínált helyek. A verseny tehát már a kvíz előtt indul, ki kaparintja meg az utolsó férőhelyeket. A játék célja 50 pont elérése, amit a legváltozatosabb kérdéstípusokon keresztül lehet összegyűjteni. Hogyha pedig sikerül kitalálni a helyes megfejtést, Boruzs János hangosan szól, felhangzik a klasszikus mondat, épp úgy, mint hosszú hónapok után csütörtökön először: „Van jó válasz!”

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.