Fieszta, majd küzdelem: győzelem a vége

Dzsudzsák Balázs sem volt veszélytelen  Fotó: DVSC

A DVSC labdarúgócsapata ismét hazai meccsen lépett pályára. A vendég a Kispest Honvéd alakulata volt. Úgy tűnt, a hazaiak már az első félidőben eldöntöttek minden kérdést, de megküzdöttek a győzelemért.

A tabella tizedik pozíciójában szerénykedő Vasutas ellenfele az egy hellyel előrébb járó vörös-fekete alakulat volt. Ez a mérkőzés volt az új edző, Srdjan Blagojevic hazai bemutatkozása a piros-fehérek kispadján.

Az első negyedórában érdembeli helyzet nem alakult ki. A felek próbálkoztak, mondhatnánk, kóstolgatták egymást. Igyekeztek támadást építeni, többnyire mindkét gárda kontrákra épített. A 15. perc elején aztán egy kiválóan felépített, balszélről indult akciót követően a kapu közvetlen előterében Dorian Babunski került gólközelbe, a már vert helyzetben lévő kapus pedig tehetetlen volt, az üres kapuba érkezett a labda, vezetést szerzett a Loki. A hazai b-közép és a vendégszektor is igen tetemes létszámú szurkolósereggel telt meg, a vendégek biztatása ellenére azonban a Honvéd védekezni kényszerült, fizikális csata zajlott a pályán. A DVSC taktikus, pontos játékának meg is lett az eredménye, a 26. percben újabb hazai gól született. Ezúttal a jobboldalról indult a támadás, kiváló félmagas beadást követően az ifjú kiválóság, Baráth Péter lőtt magabiztosan a kapuba: 2-0. A Kispest tempót váltott, középkezdés után igyekeztek a tizenhatoson belülre szorítani vendéglátóikat, azonban a cívisvárosiaknak sikerült felszabadítania, miközben a vendégszurkolók jelentős hangot adtak nemtetszésüknek.

Bő félóra elteltével újra zengett a stadion. A szerencsétlen ütközés után nagyot eső, derekára érkező Bódi Ádám ápolás után hamar jobban lett, balról középre indult, jobbal tekert, a háló rezgett: 3-0.

A debreceni védelem is makulátlanul működött, ha a Honvédnak sikerült is betörnie, a kapu előterében rendre a piros-fehér védők akarata érvényesült. A Lokinak már az első félidő hajrájához közeledve gálázni volt kedve, kötények, cselek villantak egymás után. Az utolsó percekben az első felvonás végén még Dzsudzsák Balázs is szerezhetett volna egy gólt, de két lövőcsel után biztos helyzetből az oldalhálót találta el, majd Ferenczi János labdaszerzést követően félpályáról szerette volna megleckéztetni a kint álló kapust, de tévedett - mindössze néhány centit. Negyvenöt játékperc után a Vasutasra aligha lehetett panasz, a szünetben 3-0 volt az állás, miután az ex-kispesti Gróf Dávid is megmutatta magát egy parádés Robinzonád-védéssel.

A második félidőre a fővárosiak két helyen is változtattak felállásukon. Majd folytatódott a gála, a 48. percben Dusan Lagator is betalált, így már 4-0-ra módosítva az állást. A középkezdés után rögtön letámadott a Loki, a kispestieknek esélye sem jutott a támadásra. Néhány perc elteltével jobboldali beadás után szépített a Honvéd, Brandon Domingues fejelt a hálóba. Némileg lendületbe jöttek Zsótér Donáték, de pusztán talált helyzetekig jutottak, még így sem sikerült átverekedni magukat az acélos védelmen. Félóra volt hátra a mérkőzésből, cserélt a Debrecen, míg vendégoldalon egy híján valamennyi cserelehetőségét kihasználta a kispad. Sorra érkeztek a látványos kísérletek, Bévárdi Zsombor kapott keresztlabdát, de beadása nem ért célt, majd szögletből volt veszélyes a Loki, de Deslandes néhány centivel fölé lőtt, ahogy aztán Dzsudzsák is távoli kísérletéből. A 69. percben aztán vitathatatlan tizenegyeshez jutott a Honvéd, miután Deslandes volt szabálytalan. A büntetőt Jairo értékesítette: 4-2.

A vendéglátók hiába őrizték meg hidegvérüket, a Kispest visszajött a meccsbe, a 72. percben Ari Jónsson talált be kiugratás után ziccerből. Parázs hajrára volt kilátás, mindkét alakulat kezdeményezni próbált. Egyre több technikai hiba csúszott a játékba mindkét oldalon, izgalom maradt bőven, helyzet annál kevesebb a hajrában.

A Loki gálázott az első félidőben, majd hagyta zárkózni a vendégeket, a 3 bajnoki pont sorsa nem forgott veszélyben a Vasutas számára. A végére maradt némi kakaskodás, amelynek a vége annyi lett, hogy Christian Gomis piroslappal fejezte be a mérkőzést ütés miatt. A végeredmény 4-3 lett a DVSC javára. 

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.