DVSC siker - pontrúgások döntöttek

A harmadik gól   Fotó: dvsc.hu

A jó formában lévő paksi gárda látogatott Debrecenbe az OTP Bank Liga 11. fordulójában. Szombat este 2700 néző látogatott ki a Nagyerdőre a 2-1-es Loki sikerrel zárult meccsre. Érdekesség, hogy a szombati kezdőcsapatokban egyetlen légiós sem szerepelt.

Az augusztus óta veretlen Paks egy hazai és egy idegenbeli győzelem után utazott a Cívisvárosba, míg a Debrecen legutóbb hazai pályán verte a Kisvárdát, illetve a Fradi otthonában játszott 2-2-es döntetlent. A DVSC és a Paks legutóbbi öt találkozóján kétszer hajdúsági, egyszer tolnai megyei diadal, kétszer pedig döntetlen született.

Az első félidőt a DVSC kezdte jobban. Egyértelmű volt Herczeg András szándéka: letámadni az ellenfelet és a saját tizenhatosa környékén nyomás alá helyezni Csertői Aurél csapatát. Az első veszélyes helyzetek is a Lokihoz köthetőek, hiszen Bódi és Haris lövései is kaput találtak.

Mindkét fél sokat szabálytalankodott, de a mezőnyfölény továbbra is a hazaiaké volt. Az első játékrész felénél szöglet következett. A magas ívű beadást a 23. percben Pávkovics tökéletesen továbbította fejjel Nagy Gergely kapujába. A továbbiakban nem esett gól, azonban a hosszabbításban Fejest sérülés miatt hordágyon le kellett vinni, így cserével vonultak szünetre a játékosok. Fejes helyére Lenzsér állt be. 45+3 perc után 1-0 az állás.

A második félidőt a piros-fehérek is cserével kezdték. Támadóposzton történt vérfrissítés - Könyves helyén Takács lépett pályára. A csatárcsere ellenére visszább fogott a tempóból Herczeg András együttese, és sokkal inkább a zöldek diktáltak. Többet birtokolták a labdát és nagyrészt a hazai térfélen passzolgattak. Többször tudtak veszélyes helyzeteket kialakítani, de vagy Nagy Sándor vagy a védők tisztázni tudtak.

A 61. percben újabb csere következett. Jovanovic állt be a jobb szélre Varga Kevin helyére. Az elkövetkező szűk negyedóra leginkább a kontrákról szólt, de nagy veszélyben egyik kapu sem forgott. A 67. percben Harasztit Bartha, a 72. percben pedig Hahnt Simon váltotta. A frissen pályára lépett paksi csatár szűk kettő percet várt mindössze és szögletből egyenlített. Az állás 1-1.

A 87. percben a hazaiak is kihasználták utolsó cserelehetőségüket. Ismét a támadás frissült, hiszen Szécsit Avdijaj váltotta. A rendes játékidőt Karakó játékvezető 3 perc hosszabbítással toldotta meg. A Loki megnyomta a végét és mindent egy lapra feltéve támadott. A 93. percben szöglet következett, melyet Bódi csavart kapura, de Nagy kiütötte. Középpályásunk újrapróbálkozott, de ezúttal már nem hibázott. A kapufáról bevágódott a csavarodó labda. Bódi Ádám szenzációs góljával állította be a 2-1-es végeredményt. 

Panaszra semmi okunk nem lehet, a Vasutas ugyanis mindent megtett a 3 pont érdekében és remekül megharcoltak érte. Bár az első gól után kissé kényelmesebb fokozatba kapcsoltak, a passzok időnként pontatlanná váltak és a támadások sem mentek annyira magabiztosan, mint az elején, de az egyenlítés felébresztette a fiúkat és remekül meghajtották az utolsó perceket. Bódi Ádám végig parádésan volt jelen a meccsen. Kaput rendszeresen eltaláló lövéseivel, kényszerítőivel és az utolsó pillanatban szerzett góljával a Loki legjobbja volt szombat este.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.