Döntetlen a bronzcsatán, pontrablás Paksról

Debreceni szurkolók a paksi lelátón  Fotó: DVSC

A DVSC harmadik helyért harcoló labdarúgói az épp egyetlen egy bajnoki ponttal előrébb, a tabella bronzpozíciójában tanyázó Paks otthonában vendégszerepeltek. A Lokinak minden oka megvolt reménykedni a pont(ok) hazarablásában. Ezúttal azonban „csupán” egyetlen pontra futotta, gólok nélkül.

A tabella alsó felében gyakorlatilag egymásnak adják a kiesőhelyet a csapatok, noha a Vasas már úgy fest, nem fog tudni elmozdulni a szerény sereghajtói pozícióból. Ezzel szemben az élmezőnyben, a dobogó környékén igen komoly csata zajlik az érmekért és a nemzetközi szereplésért. Bár a Ferencváros már biztosan ünnepelheti 34. bajnoki trófeáját, sem a második Kecskemét, sem pedig a harmadik Paks nem lehet nyugodt helyzetét illetően. Olyannyira nem, hogy a DVSC számára matematikailag még az ezüstérem is elérhető. A pontszerzés reményében utaztak Srdjan Blagojevic legényei az atomvárosba. A mérkőzésre a vendégszektort teljesen megtöltő, igen tisztes létszámot produkáló szurkolótábor is elkísérte az alakulatot, a fanatikusok pedig kiváló hangulatot teremtettek a zöldek elleni összecsapáson. Ami azt illeti, a lelátói élet színvonalát mindenképp lehet dicsérni, a pályán látottakat már kevésbé.

Langyosan kezdődött a találkozó, nagy szerep hárult Megyeri Balázsra, hiszen a vendéglátók komoly nyomást szerettek volna gyakorolni a Vasutasra. Ettől függetlenül pusztán néhány lövésre futotta, de különösen veszélyben nem forgott a kapu. Az első félidő feléhez közeledve Stefan Loncar találatából vezetést szerezhetett volna a Loki. A labda be is ért a hálóba, ám a VAR és a játékvezető érvénytelenítette a találatot les miatt. A labdabirtoklás toronymagasan tolnai fölényt mutatott, ám a DVSC igyekezett kontrákból helyzetet kialakítani – sajnos mind eredménytelenül. A félidei állás viszonylag halvány produkció után gól nélküli döntetlen volt. A fordulást követően Dzsudzsák Balázsék pontrúgásokból, így immár szögletekből is veszélyeztethettek volna, de a kaput nem sikerült tartósan veszélyben tartani. Hosszú passzokkal, kiugratásokkal operált a Debrecen, a Paks pedig egyre agresszívabb, fizikálisabb stílusra váltott. Bognár György a hajrára beküldte az igen nagy erőfölényt képviselő Böde Dánielt is a pályára, ám az egykor Ferencvárost erősítő csatár sem tudott kifogni a szervezetten védekező cívisvárosiakon. A végéig továbbra sem változott az eredmény, kettő perces hosszabbítást követően, a játék képéből előre sejthető 0-0-s döntetlen lett a végeredmény, ezzel pedig mind a Paks, mind pedig a Loki maradt eddigi pozíciójában.

A DVSC hazai pályán folytatja szereplését. Május 13-án, szombaton a kiesőhelyről hazai győzelmével elmozduló Kispest lesz a Vasutas vendége a Nagyerdei Stadionban.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.