A DEAC megkoronázta a debreceni „sportnapot”

Moody légi parádéja  Fotó: MKOSZ

A Debreceni Egyetem férfi kosarasai hazai pályán szerepeltek, pontosabban most Debrecenben csaptak össze a néhány napja kiütéssel legyőzött Jászberénnyel. Az esélyesebb DEAC a gyenge kezdés ellenére magabiztos győzelmet aratott, ezúttal is 100 fölött állt meg.

Néhány órával a találkozó előtt a DVSC Schaeffler női kézisei nyertek a Hódosban. Pár utcányival arrébb aztán a fekete-fehér gárda is készen állt a csatára. Érdekesség, hogy csupán annyiban tért el a DEAC megmérettetése, hogy azt férfiak vívták és a sportág a kosárlabda volt. Egyébként a legtöbb tekintetben szinte egymást másolta a két esemény. A Lokihoz hasonlóan a DEAC is a legutóbbi ellenféllel játszott, idegenbeli győzelem után most hazai pályán. Az „odavágón” minden esetben fölényes győzelem született, nem volt ez másképp Debrecenben sem. És ez utóbbi tény ad leginkább okot az örömre, hiszen a cívisvárosi labdák zörgették többször a hálót. Még akkor is, ha a DEAC csarnokában, az Oláh Gábor utcán is csend honolt.

A Jászberény kezdte jobban a találkozót, az esélytelenek nyugalmával rontottak neki a Kovács Adrián vezette egyetemieknek. A debreceni kosarak sorát Molnár Márton nyitotta. Néhány játékperccel később egyenlített a fekete-fehér gárda, s a negyed végére már a vezetést is megszerezték. Az ifjú Neuwirth Bencéék a hirtelen megilletődött nyitány után magukhoz ragadták a „hatalmat” és a második negyedtől kezdve utolérhetetlen tempót diktáltak. Polyák László belejött a „dobálásba”, kintről megállíthatatlan volt a kapitány. A félidőben 45-29 állt az eredményjelzőn. A különbség nőtt, a hatalmas DEAC-fölény a Jászságban produkálthoz hasonlóan kezdett kialakulni. A berényiek csupán pillanatnyi villanásokat mutattak, de a hazaiak védekezése állta a próbát.

Aztán felzúgott az örömkosár-gépezet. A fekete-fehérek ihletett momentumait felváltották az ösztönből érkező, hibátlan elképzelések. A szerb bedobó, Djordje Drenovac, aki egyébként 24/6-os mutatóval zárta az estét, zsákolt. Az amerikai irányító, Stefan Moody is tartogatott elképesztő „égi” bemutatót. Zsákolt. Talpról. A győzelem pedig alighanem teljesen biztossá vált. Egyetlen nyitott kérdés csupán a különbség volt és az, hogy sikerül-e megugrani a 100-as magasságot. A háromjegyű pontszám megdöntésének dicsfénye egy ifjú titánnak jutott. Asszú Ádám büntetőjével megvolt a száz. Már-már menetrendszerű csattanóként pedig a hajrában még Neuwirth is a helyére küldött egy hárompontost. Az első negyedtől kezdve egy pillanatig sem forgott veszélyben a Debreceni Egyetem kettő bajnoki pontja. A végeredmény 106-70 lett.

A szezon pörög, a DEAC pedig alig pihenhet, hiszen hétfőn már a Zalaegerszeg alakulata látogat az Oláh Gábor utcára.

Kovács Adrián: – Sokáig tartott, amíg felvettük a mérkőzés ritmusát, az első félidőben többet hibáztunk, második esélyeket engedélyeztünk ellenfelünknek. A nagyszünetben rendeztük a sorainkat, a fordulás után pedig már sokkal agresszívabban kosárlabdáztunk. Összességében elégedett vagyunk, jó munkát végeztünk.

Barna Marci

DEAC: Moody 11/6, Somogyi, GUYTON 14/9, HINES 20/3, MOLNÁR M. 10. 

Csere: DRENOVAC 24/6, Polyák 11/6, Tóth Á. 5, Molnár D. 5/3, Neuwirth 3/3, Moore 2, Asszú 1.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.