DEAC-kosárlabda: reménykedve

Polyák Lászlónak sem ment jól  Fotó: DEAC

Az egyetemi kosárgárda megvívta idei első bajnoki mérkőzését, immár hatodik élvonalbeli szezonjában. Nos, mit mondhatnánk? A célok fényében nem erre számítottunk, mint ami Sopronban történt, de bízva várjuk a hazai bemutatkozást, hogy mindez csupán egy kellemetlen kezdeti botlás volt.

David Dedek újdonsült vezetőedző bejelentése óta jelentősen megváltozott a fekete-fehérek kerete. A légióskeret a kapitány, Drenovac kivételével teljesen kicserélődött, a régiek közül pedig a Neuwirthék fémjelezte ifjúságon kívül csupán Tóth Ádám és a vezér Polyák László maradt az egyetemiek kötelékében. A cél egyértelmű volt a tavalyi – igencsak felemás, súlyos hazai kupavereséget hozó – szezon után: vissza az élbolyba, a felsőházba, ahol a DEAC-nak jogos helye volna, miután levetkőzte jelenlegi, alsóházi formáját. A tavalyi idényben már-már megszokottá vált, hogy valamilyen oknál fogva az idegenbeli túrák jelentős energiát vesznek ki a fiúkból, dobóformájuk pedig jócskán romlik, a palánk alatti hezitálásról nem is beszélve. Sajnos érdembeli változás az első, soproni mérkőzésen nem volt tapasztalható – de tudjuk be kezdeti nehézségnek, az első szereplés alighanem mindig a legnehezebb. Ettől függetlenül a két negyedben is mindössze hat dobott pont aggasztónak tűnhet, különösen annak fényében, hogy a Sopron gárdájában nem egy ismeretlen játékos szerepel, a debreceniek pedig nemzetközi szinten is elismert játékosokkal felépített keretet pakoltak össze szezonkezdetre. Kiütéses vereségről olvasni mindig borzasztó, különösen, ha csapatunk évnyitó megmérettetéséről van szó. A másik kérdőjeles pont a védekezés, hiszen az ellenfél kialakított dobóhelyzetei és rohanásai rendre olyan hátrálásra késztetik a cívis gárdát, amelyből jól egyértelműen nem jöhet ki.

No, de, szót se többet a kellemetlen bemutatkozásról, hiszen nem akármilyen csatával folytatódik a bajnokság. Nem csupán az első győzelemért lép majd pályára hazai pályán október második szombatján. Az Oláh Gábor utcára az a Nyíregyháza látogat majd, amely tavaly jutott fel újoncként a legjobbak mezőnyébe és tisztes helytállással vívta ki a bennmaradást. Dedek-mester számára nyilván nem kicsi a tét, a nyomás pedig csak növeli a hibalehetőséget. Ezzel szemben jegyezzük meg, hogy a Nagyerdőn láttunk már váratlan bajnokverést is. A keret adott, a célok adottak, előre, DEAC!

Barna Marci

Sopron KC – DEAC 90-62 (14-6, 30-26, 26-6, 20-24)

SKC: JOSEPH 18/6, JONES 13/3, Valerio-Bodon 1, Barnett 6, Molnár 8 csere: SHINE 21/15, Takács 9/9, Sitku 6/6, Durham 8, Supola -, Csendes -.

vezetőedző: Bors Miklós

DEAC: Scott 7/3, Gumbs 4, Drenovac 13/3, Gáspár 5/3, Tóth 6 csere: TAYLOR 10, Balázsi 2, MÓCSÁN 15/12, Polyák -, Garamvölgyi -, Neuwirth -, Kenéz -.

vezetőedző: David Dedek

David Dedek: Elfogadhatatlan, ahogy kezdtük a mérkőzést, lassúak, pontatlanok és puhák voltunk. A folytatásban sikerült visszajönnünk a meccsbe, s bár a játékunk nem volt tökéletes, legalább láttam a csapaton a küzdeni akarást. A második félidő elején gyorsan visszajöttünk tíz pontra, majd kihagytunk két üres ziccert, ami után teljesen összeestünk. Átrohantak rajtunk, mi nem zártunk vissza a gyorsindításaikra, a Sopron pedig szépen kihasználta a hibáinkat és a fegyelmezetlenségeinket. Ezt most át kell beszélnünk a csapattal, meg kell próbálnunk kijavítani a hibákat és felállni a pofonból, és utána már csak a Nyíregyházára készülünk.

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.