Az én virágkarneválom - Kreatív pályázatot hirdettek Debrecenben

Debrecen, 2014. július 18., péntek (MTI) - Minden korábbinál színpompásabb lehet az idei debreceni virágkarnevál, ha az önkormányzatnak sikerül "megmozdítania" a kreatív lakosságot Az én virágkarneválom elnevezésű pályázattal - mondta a város kulturális alpolgármestere a városháza udvarán tartott sajtótájékoztatón pénteken.

 

    Somogyi Béla bejelentette: a kreativitást és a szépérzéket előcsalogató akciót hirdet meg az önkormányzat annak érdekében, hogy ne csak a virágkocsik tervezői, készítői, hanem minden debreceni magáénak érezze a város legnépszerűbb rendezvényét.   Az önkormányzat vállalkozások - boltok, vendéglátóhelyek - és kreatív debreceniek számára hirdeti meg Az én virágkarneválom pályázatot, amelynek keretében teraszok, kirakatok, erkélyek, kerítések, udvarok borulhatnak virágba augusztus 20-ra - ismertette Somogyi Béla.

    Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező igazgatója hozzátette: a legvirágosabb ötletek közül fotók alapján választják ki azokat, amelyeket helyszínen is felkeresnek a bíráló bizottság tagjai, az eredményt pedig augusztus 20-án hirdetik ki.  Bódor Edit emlékezetett rá, hogy minden évben igyekeznek valamilyen újdonsággal kiegészíteni a karneváli programokat. Egyebek mellett így vált hagyománnyá a virágokkal díszített kerékpárok és taligák felvonulása, a gyerekeknek szervezett Galiba fesztivál vagy a Debrecen hangja énekverseny.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.