Az ember, aki egész életében mérlegel

Három a gyűjteményből

Vannak emberek, akik egész életükben valamit gyűjtenek. Bármit. A romantikusabbak emléktárgyakat, a racionálisabbak vélt értékeket, amelyekről azt remélik, hogy 30-40-50 év múlva a sokszorosát érik majd megszerzéskori vételáruknak. 

Akadnak átlagos gyűjtők, akik papírszalvétákat halmoznak fel rendszerezve, van olyan, aki narancscsomagoló papírokból épít raktárat kisgyermekkora óta, de olyan is lelhető, ki milliós járműcsodákra gyűjt. Én mindegyiket csodálom, mert nekem soha nem volt kitartásom ahhoz, hogy bármit is éveken keresztül figyeljek, bogarásszak, utánajárjak, összegyűjtsek. Arról nem beszélve, hogy pénzem sem volt drágább „mániákra”.

Viszont Nagyhegyesen a csemege bolt tulajdonosa, Márton Miklós érdekes gyűjtőszenvedélynek hódol, évek óta és sikeresen.

1991 óta óramérlegeket gyűjt. A legrégebbi és egyben legszebb darabok az 1900-as évek elején készültek Németországban. A 61 darabos kollekcióban naponta gyönyörködhetnek a boltba betérő vásárlók. A látványos gyűjteményt bármelyik múzeum megirigyelhetné, és alkalmi kiállításaiban használhatná, hogy többen megismerhessék ezt a látványelemét a kereskedelmi történelmünknek. A Díszpolgár magazin ezzel a kis híradással segít népszerűsíteni az értékeket. Hátha valaki felfigyel rá, és többekkel megosztja helyi értékeiket!

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.