Africa Race - Szalayék kihagyták a szerdai szakaszt - a leggyorsabb volt a magyar kamionos egység

Budapest/Akzsuzst, 2014. január 8., szerda (MTI) - A Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) kettős kihagyta a szerdai nyolcadik szakaszt az Africa Race elnevezésű tereprali versenyen, amelyen hét versenynap után összetettben a hetedik helyen állt.

 

    Az Opel Dakar Team beszámolója szerint az előző napi géphibát az éjszakáig tartó szerelés ellenére nem sikerült kijavítani.  A magyar páros elrajtolt ugyan a nyolcadik szakaszon, de az első komolyabb dűnesornál belátta, hogy erő nélkül itt nem jut át - ráadásul megint dőlt az autóból az olaj -, és úgy döntött: él a szabályok adta lehetőséggel, és kihagyja a mauritániai Akzsuzst-Akzsuzst hurokszakaszt. Ezért többórányi büntetés jár majd, de Szalay és Bunkoczi megítélése szerint még ez is jobb, mintha bennragadna az autó a pálya közepén, ahonnan teljesen reménytelen kimenekíteni.
     "Nyolcvannégy kilométert kellett megtenni a rajtig, odáig el is jutottunk, igaz, kellett olajat tölteni a Mokkába - idézte fel a történteket Szalay Balázs. - A rajt után néhány kilométeren keresztül viszonylag jól haladtunk, ám amikor a mély homokba, a nagy dűnék közé értünk, be kellett látnunk, hogy erő nélkül semmire sem jutunk, és úgy döntöttünk, inkább visszajövünk a táborba, hátha a csapat kitalál valamit, s talán a hátralévő szakaszokat teljesíteni tudjuk." A magyar kettős az előző hét szakaszból ötön a második legjobb időt autózta.

    Magyar siker is jutott azonban a szerdai versenynapra: a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (Scania) kamionos trió kategóriájában a leggyorsabb volt, és az autósok eredményét figyelembe véve is a harmadik legjobb időt érte el. A Qualisport triója 5:37:07 óra alatt teljesítette a 337 kilométeres távot, gyorsabbnak bizonyult például az utóbbi öt évben az autós kategória küzdelmeit rendre megnyerő Jean-Louis Schlessernél is a csapat tájékoztatása szerint.  A magyar kamionos egység kategóriájában a második helyen áll összetettben. A viadal szombaton zárul.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.