Váratlan vereség – Kövesd nyert a Nagyerdőn

Sok veszélyes helyzet volt, egyetlen eredménnyel  Fotó: DVSC

A DVSC szombaton kora délután a Mezőkövesd gárdáját fogadta a Nagyerdőn. A szerdán a Magyar Kupából kiesett Vasutas bajnoki menetelését az ötödik helyről szerette volna sikeresen folytatni.

Kifejezetten nem szurkolóbarát időpontban, délután fél 1-től nézett egymással farkasszemet a piros-fehér alakulat, valamit a sereghajtó Kövesd. Komoly összecsapásra volt kilátás, hiszen az NB1 egyik legjobb támadója, Drazic is bevethető volt vendégoldalon, míg a hazaiaknál egy, a Fradi dolgát is jócskán megnehezítő, szervezetten futballozó legényhad állt harcra készen. Noha a kezdőrúgás időpontjából fakadóan enyhén szólva sem volt tele a Nagyerdei Stadion, a hangulatra aligha lehetett panasz.

A meccs Pillár fejesével indult, majd a papírformának megfelelően hamar érvényesülni látszott a debreceni mezőnyfölény. Főszerep jutott a jobbszélen Vajda Botondnak, aki cseleivel rendre becsapta védőit a kövesdi tizenhatos sarkánál. Érkeztek az első lövések is, Szuhodovszki Soma próbálkozott, Stefan Loncar is elengedett egy-egy életerős kísérletet, ám Ferenczi János is megpróbálta bevenni a magabiztos Piscitelli hálóját – mindeddig sikertelenül. Az első félidő hajrájához érkezve mintha némileg felébredtek volna a matyók. Kontrából indulhattak, majd Cseri középre fejelt labdáját Drazic bólintotta Megyeri Balázs kapuja fölé, ezzel elhibázva a mezőkövesdiek eddigi legnagyobb helyzetét. Hiába a töretlen debreceni erőnyfölény, valamint kilenc hazai szöglet, eztán már nem esett gól az első félidőben, így a felek 0-0-s állással vonulhattak pihenőre.

A fordulást követően rögtön Vajda-pillanatok következtek, a fiatal játékos ballal tévedett egy jó métert. Aztán Loncar is próbálkozott, ám az ő lövését a kapus fogta. Képtelen volt érdemben veszélyeztetni Szrdjan Blagojevics csapata. Ennek pedig egyre intenzívebben adott hangot a hazai közönség, szurkolótábor is. Minderre aztán Szuhodovszki tetézett rá egy jókora elhibázott ziccerrel. A túloldalig újra sikerült felvezetni egy kövesdi kontrát, amelyből kipattanó lett, az Bőle elé pattant. Tizennyolc méterről tüzelt, Megyeri tehetetlen volt, a debrecenieknek jött a hidegzuhany: a 63. percben 0-1. Gyorsan vissza is állt a mezőny a vendégek tizenhatosa elé. Szuhodovszki némileg javított a hangulaton egy komoly lövéssel, amely néhány centivel a bal felső sarok mellett húzott el, az alapvonalon túlra. A csereként beálló Dzsudzsák Balázs játéka határozottan új színt hozott a piros-fehérek játékába, veszélyes átadásokkal operált a rutinos középpályás, ám először Ferenczi átvétele sikerült gyengén, majd Brandon Domingues is hibázott. A Mezőkövesdnek meg kellett tartania előnyét, ám ez rendkívül nehéz feladat volt, hiszen a Loki beszorította a tizenhatoson belülre. Rendre érkeztek a beadások, ám a Debrecen nem tudta bevenni a kaput. A végére még Megyerinek is kijutott egy nagy védés, ez azonban a győztes kilétét már nem befolyásolta.

A végeredmény: 0-1. A Mezőkövesd ezzel a győzelmével ellépett sereghajtó pozíciójából. A Loki számára egy hét múlva jön a folytatás, ugyancsak kevéssé szurkolóbarát időpontban és távolságban. Március 10-én vasárnap 13 órától Pakson vendégszerepel a cívisvárosi alakulat.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.