Rangadó fiatalosan, debreceni-módra

Vámos Petra betörése  Fotók: Behir, Békéscsabai ENKSE

A válogatottszünet után Békéscsabán folytatódott a DVSC Schaeffler számára a női elsőosztályú kézilabda-bajnokság. A keleti rangadó szoros küzdelemmel indult, s magabiztos, számos remek utánpótlás-megoldással fűszerezett hajdúsági diadallal zárult.

A debreceni páros és a csabai két közkedvelt hungarikum. Bár mindkettő esetében kellemes élményre számítunk, előfordul, hogy a csabai ereje meglepetésszerűen „támad”. No, de félre a gasztronómiát, maradjunk a „váratlanság elvénél”! A felújított békéscsabai csarnokban a keleti, ezúttal zártkapus örökrangadó presztízsétől függetlenül most eshetett némi szó papírformáról. Az esélyek ugyanis a nemzetközi reményeket építő Loki mellett szóltak, a lilák pedig a tabella sereghajtójaként szerénykedtek, mindössze 3 bajnoki ponttal, egyetlen győzelemmel. Amolyan debrecenies csata volt ez, hiszen a vendéglátók cívisvárosból érkezett mestere, Vida Gergő leányhadának soraiban a piros-fehérektől kölcsönben érkezett Szabó Dóra a kapuban állt, a balszélen pedig Szabó Panna szorgoskodott. A szintén a Viharsarokban kéziző debreceni fiatal, Borgyos Panna még mindig nem tért vissza a pályára, ahogyan a Vasutas Békéscsabáról igazolt átlövője, Alekszandra Vukajlovic szintén sérülése miatt csak a lelátóról szurkolhatott társainak.

A győzelmi esélyekkel érkező Kudor Kitti-tanítványok számára nehezen indult a küldetés, hiszen az Agbaba-fémjelezte csabai támadások rendre veszélyesnek bizonyultak Torda Vanessa kapujára. A túloldalon a mérkőzésen 10-ig meg sem álló jobbátlövő, Kovács Anna kezét hagyták el gólt érő bombák, s a szélsők is szerephez jutottak. Lassan a vendégek ifjú hálóőre is kezdte felvenni a ritmust, a Hornyák Dóra vezette védelem összeállt, s Kukely Annáék lövései egyre nehezebben értek célba. Az első felvonás derekán az argentin Elke Karsten is átszambázott a védelmen, s ő is eredményes volt. A hajrában duzzadt a különbség, a szünetre pedig már magabiztos, 5 gólos előnnyel vonulhattak Tóvizi Petráék.  A térfélcserét követően már a kétszámjegyű Loki-vezetés is a levegőben volt, Torda hatékonysága a kapuban pedig csaknem ötven százalékosra javult. A békésieknél a balszélről megszerezte Szabó Panna is első találatát, amelyre válaszul a 16 esztendős Csernyánszki Liliána vette be Szabó Dóra hálóját. A meccs hajrája aztán valóságos gólcsatával érkezett, a magabiztos debreceni vezetéstől függetlenül ugyanis oda-vissza születtek a látványos találatok. A Békéscsaba 20. gólja Kukely-átlövésből született, majd Iván Emese hasonlóképp volt eredményes, a gyors középkezdésből pedig Csernyánszki robogott végig a pár másodperc alatt alig visszarendeződött lilákon, s bombázott a kapuba. A Loki és a találkozó utolsó eredményes lövését Csernyánszki Liliána engedte el. A magyar női kézilabdasport egyik nagy reménységeként emlegetett irányító beállította a 23-30-as végeredményt.

A DVSC Schaeffler hivatalosan április 1-én, csütörtökön folytathatja bajnoki menetelését. Folytathatja, legalábbis ha a sors és az egészség is úgy engedi. Az ellenfél ugyanis az Érd csapata lenne, ám pozitív teszteredmények miatt karanténba került a teljes alakulat, így, amennyiben változatlan marad a helyzet, nem látogathatnak majd a Hódosba.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.