Pontatlan játék, de a továbbjutás megvan

Domingues az egyenlítő gól után  Fotó: DVSC

A Debreceni Vasutas labdarúgó-csapata szombat délután elkezdte szereplését a Magyar Kupa sorozatában. Az első ellenfélhez hazánk egyik borvidékének központjáig, Egerig kellett utazni. Szoros meccsen végül kiharcolták a továbbjutást Bódi Ádámék.

Srdjan Blagojevic tanítványai a remek bajnoki rajt után a kupában is elkezdték szereplésüket. Az Eger SE otthonába csaknem kettőszáz cívisvárosi szurkoló kísérte el a piros-fehéreket. A Loki méltóképp kezdte a meccset, uralta a pályát, rögtön az első percben szöglethez is jutott. Aztán jött, amire debreceniként senki nem számított. Tíz játékperc elteltével hazai fejest követően került a hajdúságiak hálójába a labda: 1-0. A Loki-fölény folyamatosan fennállt, Bévárdi Zsomborék előtt több lehetőség is adódhatott volna, de a játék nem volt kifejezetten pontos. Már fé lóra is eltelt, amikor ziccereket is kihagyott a Loki, majd a 36. percben jött az áttörés. Ferenczi János beadását követően Domingues volt eredményes, ezzel döntetlenre hozva az állást: 1-1. A gólszerző lelkesedése nem hagyott alább, de duplázni egyelőre nem sikerült. Nem kifejezetten meggyőző játékkal, de mezőnyfölényben futballozott a Loki. A szünetig maradt az egyenlő állás.

A fordulást követően újra Bódi-sarokrúgással indult a csata. Megmaradt a Vasutas mezőnyfölénye, de a helyzetkialakítás újfent nehezére esett az alföldi legényhadnak. Veszélyes kontrákat vezettek a hazaiak is, bár a kapuk érdemben nem forogtak veszélyben bő negyedóra elteltével. A hevesiek saját kapujuk elé kényszerültek tömörülni, szűk húsz perc volt hátra, amikor a Loki egy kapufányira volt a vezetéstől. A hajrához érkezve az élvonalbeli bajnokságot jelenleg vezető DVSC továbbra is pontatlanul játszott harmadik vonalbeli vendéglátójával szemben. Az utolsó percekhez érkezve nagy nehezen, de ismét közvetlen helyzetbe került a Vasutas, miután Ferenczi rúgott egy szögletet. Romancsuk pedig élt a lehetőséggel és vezetést szerzett, miután a labda a hosszú sarokban kötött ki: 1-2.

A vége szoros lett, még színtiszta helyzete is adódott az egrieknek egy vendég farkashiba után a tizenhatosnál, de pályahibából fakadóan megmenekült a Lokomotív, amely megnyerte az összecsapást és továbbjutott.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.