Mínusz a hőmérőn, plusz az eredményjelzőn

Dzsudzsák Balázs és Szécsi Márk gólöröme  Fotó: Derencsényi István

A DVSC labdarúgócsapata újra tétmeccsen lépett pályára január utolsó napján a Merkantil Bank Ligában.

Ellenfele az a Siófok volt a Nagyerdei Stadionban, amellyel egy minden szempontból más ütközetet vívott legutóbb az augusztusi forróságban, mint most a január végi fagyban. Na, nem az időjárásban és nem is a helyszínben megmutatkozó változás nyomaszthatta igazán a cívisvárosi lelkeket, sokkal inkább az, hogy a Siófokon csordultig töltött vendégszektor látványát és eufóriáját nem költöztethették át a Nagyerdőre. A találkozókat ugyanis, ki tudja, meddig még, továbbra is zárt kapuk mögött kell lebonyolítani.

Ez alól az esztendő első meccse sem lehetett kivétel, és a debreceni csapat első félidei teljesítménye sajnos tökéletes összhangban állt az aréna szürke, szomorkás hangulatot árasztó légkörével. Kondás Elemér tanítványai kényelmesen, bármiféle ötlet és eredmény híján szövögették támadásaikat. Sietni a vendégek sem akartak túlságosan, pláne miután egy szögletet követő kavarodás végén sikerült Gróf Dávid kapujába préselni a labdát. Tervük és motivációjuk innentől kezdve végképp kimerült abban, hogy eszközökben nem válogatva állítsák meg az erőtlenül pöfékelő Lokomotív rohamait. Az állóvizet némileg Dzsudzsák Balázs félidő végén megeresztett bombája kavarta fel, léc alá tartó lövését azonban sikerült sarokrúgásra bokszolnia a vendégek portásának.

„Botrányosan gyengék vagyunk” – írt rám egyik piros-fehér érzelmű cimborám a szünetben. Vitatkozni nem tudtam, és nem is igazán akartam vele, ugyanis mindenki lényegesen többet és jobbat várt volna a listavezető hajdúsági legényektől.

Gyors fordulat a térfélcsere után sem következett, a pirosban játszó vendéglátók enyhe fölényüket nem tudták kapu előtti pontos passzokra váltani, a balaton-partiak újabb találata pedig csak centiken múlt: Gróf szerencséjére azonban az ügyes kényszerítő megkoronázásaként elengedett lövés a jobb kapufa tövén csattant. Különösebb előjele nem volt tehát a hazai gólnak, de a Dzsudzsák Balázs életerős kísérletéből lecsorgó labdát az öt és felesnél bóklászó Szécsi Márk még úgy is egyenlítésre váltotta, hogy láthatóan rosszul találta el a játékszert. A második gól már jóval tudatosabbra sikeredett, ám a forgatókönyv egyezett: Dzsudzsák legurítását Szécsi zúdította közelről a léc alá. A 2-1-es előnyt magabiztosan tartotta a Vasutas, de összetörni már nem igazán akarta magát a különbség növelése érdekében, így ha játékával nem is szórakoztatta drukkereit, a megszerzett három ponttal mindenképp mosolyt csalt az arcokra.

A DVSC legközelebb február hatodikán lép pályára a Szolnok vendégeként, majd azt a Gyirmótot fogadja, amelytől szezonbeli egyetlen vereségét szenvedte el.

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.