Könnyed siker a sereghajtó otthonában

Szép volt, jó volt   Fotó: dvsckezilabda.hu

A március derekán játszott edzőmeccs után élesben is megmérkőzött az újonc Eger gárdájával a DVSC-SCHAEFFLER. A csapatok szezonbeli harmadik randevúja minden korábbinál simább, tizennyolcgólos debreceni sikert hozott.

„Ma csak a cunder számít, Vica…” – szólt egy átlagosnál talán szomjasabb hang a vendégszektorból, utalva arra, hogy a piros-fehérek csapatkapitánya, Vantara-Kelemen Éva az utóbbi időkben előszeretettel szerez gólt rendkívül látványos technikai mozdulattal. Mindjárt az első akció végén érkezett is a passz a sarokba Bulath Anitától, Vica pedig a hosszú alsóba továbbította a játékszert. Naná, hogy egy remek cunderrel!

Megvolt hát a kezdeti vagányság a vendégcsapat játékában, az egriek nem is igazán tudtak mit kezdeni az intenzív debreceni rohamokkal, szűk öt perc leforgása alatt néggyel lépett meg Köstner Vilmos együttese. Ezután kisebb megtorpanás következett, melynek következményeképp kettőre zárkózott az újonc, de a nagy kedvvel és energiákkal kézilabdázó Anna Punko és Jeca Despotovic vezérletével uralta a meccset a DVSC. A gólvonalon pedig Triffa Ági parádézott, így ha időnként el is jutottak helyzetig a hazaiak, a nemrég A-válogatottban is remeklő Tréfi hiúsította meg próbálkozásaikat.

Ezzel szemben a hazaiak portása, Győrffy Alexandra nem igazán találta Anna Punko bombáinak ellenszerét. Az egyre csak hízó különbség tükrében Köstner Vilmos a keret legfiatalabbjait is pályára küldte, s ahogy az lenni szokott, egyikük sem okozott csalódást. Borgyos Panna robbanékonyságával, Arany Rebeka precíz befejezéseivel, Bordás Réka pedig ellentmondást nem ismerő védekezésével tűnt ki.

Félidei tízgólos előnyét tovább növelte a csapat a második félidőben, a vendégszektor hangorkánja viszont a biztos siker tudatában sem csillapodott. Támadásban egymást múlták felül a piros-fehér kedvencek, Punko és Despotovic gólpárbaját végül az orosz tüzér nyerte, aki hétig jutott. Formája és mentalitása mindenképp biztató a szezon hátralévő meccseire nézve.

36-18-as győzelmével a Vasutas egy pontra megközelítette a hatodik helyen tanyázó, Mosonmagyaróváron vereséget szenvedő Alba Fehérvár csapatát, s minden esélye megvan arra, hogy a szezon végéig meg is előzze Deli Rita tanítványait, ezzel kivívva a nemzetközi kupaszereplés lehetőségét.

A DVSC-SCHAEFFLER következő bajnoki mérkőzésére április 5-én kerül sor, amikor is az MTK Budapest látogat a Hódosba!

ESZTERHÁZY SC-DVSC SCHAEFFLER 18-36 (7-17)

Eger, játékvezetők: Marton, Szabó.

EGER: Győrffy 1, Leiner (kapusok), Bernát 1, Bocsi, Borbély 3, Brettner 3, Buzsáki 3, Csomós, Hanczvikkel 1, Iván, Juhász, Kobela, Pados 2, Sallai 2, Sári 2 (1), Sepsi. Edző: Debre Viktor.

DEBRECEN: Oguntoye, Triffa (kapusok), Arany 3, Bordás 2, Borgyos 4, Bulath, Despotovic 6, Kovács 4 (1), Punko 7 (1), Szabó, Tóvizi 3, Vantara-Kelemen 4, Varsányi 1, Zamfirescu 2. Edző: Köstner Vilmos.

Kiállítások: 8, ill. 10.

Hétméteresek: 3/1, ill. 3/2.

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.