Csak az a vég – csak azt tudnánk feledni…

Reistad és Klujber Katrin csatája  Fotó: MTI (Czeglédí Zsolt)

Magyarország Norvégia nemzeti együttesét látta vendégül a Főnix Arénában szerda este az Eurokupa első mérkőzésén. Egy félidőnyi emelt fővel végigküzdött kézilabda után a norvég rutin hengerelt, ám így is büszkék lehetünk lányainkra.

Elrajtolt az Eurokupa, a jövő évi Eb előtornája, amelyen a három szervező ország, így Magyarország, Ausztria és Svájc, illetve a címvédő Norvégia vesz részt. A szerdai, debreceni estén több fontos játékos is hiányzott, ez igaz volt mindkét oldalra. A világbajnoki és Eb címvédő skandinávoknál nem volt ezúttal a keretben a sztárkapus Lunde, míg a mieinknél nem volt hadra fogható Golovin Vlagyimir számára Böde-Bíró Blanka a kapuban, illetve betegség miatt a debreceni ifjú sztárirányító: Vámos Petra. A kezdésre jócskán megtelt a Főnix, noha teltház nem volt, négyezer piros-fehér-zöld szurkoló és néhány norvég így is jelentős hangzavart keltett a cívisvárosi arénában.

A küzdelem kiélezett csatával kezdődött, a norvégok gyors játékot játszottak. Kari Brattsetéken látszódott, hogy magukhoz méltóképp nyerni jöttek Debrecenbe, ám a vendéglátók foggal-körömmel kapaszkodtak a sztárválogatottba, nem hagyták meglépni. A hazaiak átlövésekből, illetve irányítóból próbálkoztak többnyire, Füzi-Tóvizi Petra agilis beállójátéka is fontos tényező volt. Bár próbált a magyar csapat a szélekkel is operálni, Márton Grétáékhoz az acélos norvég védelem miatt nehezen jutott el a játékszer, igaz, a magyar védelem is olajozottan működött, a mindössze 2-3 gólos különbség állandósult. Olyannyira sikerült megfogni a rohamtempóban bombázó Reistadékat, hogy az első félidő hajrájára még a vezetés is Magyarország kezében volt. Aztán néhány, kapkodásból fakadó technikai bakit kihasználva a norvégok újból magukhoz ragadták az előnyt, a szünetben meggyőző 17-19 állt az eredményjelzőn.

A fordulást követően érthetetlen fáradtság lett úrrá a magyar lányokon, a második félidőben tíz perc elteltével már a harmincadik gólért támadtak a címvédők. Stine Oftedalék iskolajátékkal kezdték folyamatosan növelni előnyüket. Hol a széleket játszották meg látványos, láb közötti, hát mögötti passzokkal, hol pedig a védőket becsapva játszották tisztára beállójukat. Kapkodóvá vált a magyar játék. Bár 29-33-nál még akár mindössze 2-3 gólra is le lehetett volna faragni a hátrányt, Kuczora Csengéék kapkodni kezdtek, és nem várták, hogy rendeződjön a támadósor, hamar lőttek – blokkba vagy a kapus kezébe. Apropó, Kuczora. Az ifjú átlövő rengeteg fejtörést okozott a „vikingeknek”, hiszen csak a második félidő első hat percében háromszor vette be a norvég hálót kiszorított helyzetből, átlőve a felállt falat. Sajnos ez a magabiztos teljesítmény sem volt elegendő, a vége egészen sima lett: Magyarország – Norvégia 31-38.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.