Bocskai István emlékverseny - Harcsa és Darányi győzött, három magyar aranyérmes

Debrecen, 2014. február 8., szombat (MTI) - Öt magyar versenyző közül ketten, Harcsa Zoltán (75 kg) és Darányi Zsolt (69 kg) hagyta el győztesen a ringet az 58. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny szombati fináléiban, így a már pénteken biztosan aranyérmes Varga Miklóssal (60 kg) kiegészülve három kategóriában született hazai siker.

 

    A magyar szövetség tájékoztatása szerint telt ház várta Európa egyik legrangosabb amatőr versenyének idei fináléit, melyben magas színvonalú küzdelmek zajlottak a ringben.   Az már pénteken eldőlt, hogy a hét magyar döntős közül a két könnyűsúlyú nem lép majd szorítóba, miután Gálos Roland elődöntője közben kézsérülést szenvedett, így a kétszeres Európa-bajnoki harmadik Varga Miklós meccs nélkül nyeri az aranyat.

    A másik öt hazai finalista közül elsőként az 56 kilogrammos Gálos Viktor lépett ringbe, s pontozásos vereséget szenvedett a kazah Adilet Kurmetovtól. A következő magyar pedig Darányi Zsolt volt, aki már a korábbi napokban is nagyszerűen teljesített, a torna egyik kellemes hazai meglepetését szolgáltatta, a döntőben aztán feltette a koronát addigi produkciójára. A nagyváltósúlyú (69 kg) fináléban ugyanis az orosz Tamerlan Magmedovval kellett összecsapnia, s nagy csatában, 2-1-es pontozással sikerült riválisát legyőznie.

    Darányi sikere után jött a középsúlyú (75 kg) magyar-magyar találkozó, melyen az esélyek egyértelműen az olimpiai és világbajnoki ötödik, Európa-bajnoki bronzérmes Harcsa Zoltán mellett szóltak Bugyik Imre ellenében. Szántó Imre tanítványa nem is okozott csalódást és simán, 3-0-ra nyert.

    A viadal utolsó döntőjében aztán Bernáth István a papírformának megfelelően kikapott az orosz Szergej Jegorovtól. A magyar csapat így három arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel zárta a versenyt, melynek legjobb hazai bokszolója Harcsa Zoltán, legjobb külföldi öklözője pedig a kazah Aslandbek Simbergenov (64 kg) volt.
    
    Eredmények, döntők:
    49 kg:
Laishram Devendro Singh (indiai)-Erzsan Zsomart (kazah) 3-0
    52 kg:
Adilet Kurmatov (kazah)-anuel Fabrizio Capai (olasz) 3-0
    56 kg:
Jerzsan Ordebajev (kazah)-Gálos Viktor 3-0
    60 kg:
Varga Miklós-Gálos Roland mérkőzés nélkül
    64 kg:
Aszlandbek Simbergenov (kazah)-Manoj Kumar (indiai) 3-0
    69 kg:
Darányi Zsolt-Tamerlan Magomedov (orosz) 2-1
    75 kg:
Harcsa Zoltán-Bugyik Imre 3-0
    81 kg:
Raszul Gadzsimagomedov (orosz)-Nurdaulet Zsarmanov (kazah) 3-0
    91 kg:
Fabio Turci (olasz)-Erik Tlkanec (szlovák) 2-1
    +91 kg:
Szergej Jegorov (orosz)-Bernáth István 3-0

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.