Békéscsaba is térdre kényszerült

Bordás Réka egyik látványos mozdulata  Fotó: DVSC Kézilabda

Ősi riválisát is legyőzte a DVSC Schaeffler női kézicsapata. A Főnix Csarnokban szerda este fogadták Köstner Vilmosék a Békéscsaba gárdját. Bár a debreceni védekezés kifejezetten szervezetlennek indult, a magabiztos támadójátékkal így is sikerült kettő góllal, 32-30-ra felülmúlni a lilákat.

Bulath Anita és Bordás Réka indította eredményesen a mérkőzést, azonban a piros-fehéreknek hamar rá kellett döbbenni, hogy a hirtelen zökkenőmentesen induló gépezet nem várt akadályokba ütközik: a hazai kapu előterének őrzése nem működik igazán olajozottan. Bő öt perc sem telt bele, ötször találtak be a viharsarkiak és Mézes Laura révén máris mentek kettővel. Köstner Vilmos időkérésre kényszerült. A technikai szünet után egyből Elke Karsten próbálkozott, de lövése célt tévesztett csak úgy, mint az egykori lokista, Marincsák Nikolett esetében. A következő percekben oda-vissza születtek a gólok, egyetlen egységnél többre nem nőtt a különbség. Vámos Petrának is sikerült felvennie a ritmust, majd egy Triffa-védést követően Vantara-Kelemen Éva gyors góllal ragadta újra a Lokihoz a vezetést. A lendületet a Kovács Anna gólját követő csabai időkérés törte meg. Horváth Roland szavai látszólag hatottak tanítványaira, hiszen egyetlen kapott gól mellett négyszer vették be vendéglátóik kapuját. A félidő hajrájában Köstner mesternek sikerült ismét rendezni a sorokat, Bulath Anita vezetést szerzett, majd a játékrészt ugyancsak az ő találata zárta. Szünetben 15-14 állt az eredményjelzőn.

Kopecz Barbara egyenlítésével kezdődött a második felvonás azonban már-már „összeforrni” látszott az elején határozottan gyenge debreceni védekezés, szorosabbá vált a beállókon az emberfogás. Oguntoye Viktória pillanatai is elérkeztek, sorra mutatta be a bravúros védéseket. Mindössze öt perc pörgött le a harmincból, a csabaiakon megnőtt a nyomás. Vantara-Kelemen eredményesen zárult akcióját az ő technikai idejük követte. Vendég oldalról Vukajlovic jól szállt vissza a meccsbe, de a debreceniek csapatkapitánya tartotta a kettő gólos előnyt. Vámos Petrát ezúttal sem tudta megállítani az ellenfél, remek formában kézilabdázott. Az utolsó negyed órához érkezve fej-fej mellett haladtak a felek. 25-25-ös állásnál Kovács és Vámos találatai érkeztek. A hirtelen feltámadást Triffa Marincsák hetesének hárításával koronázta meg. A rangadó záró perceiben már négy gólra is felduzzadt a Loki előnye, ebből kettő a végére is megmaradt. 32-30-as végeredménnyel zárult a találkozó.

Vámos Petra ezúttal sem hazudtolta meg magát. Az ifjú irányító 7 gólját a Lokiból mindössze Kovács Anna múlta felül 8 találattal. A Vasutas szerdán produkált védekezése azonban néhány kérdést felvethet, hiszen az első félidőben látottak jó néhány szurkoló pulzusát megemelték. Mind a beállók, mind a szélsők agilis őrzése komoly fejtörést okozott, bizonyos helyzetek pedig kifejezetten egyenes utat jelentettek a kapuhoz. Szerencsére a második félidő meghozta a rohamos javulást. Az eredmény az előző bajnokikon produkált kézilabda tükrében nem a legeslegjobb, mégis elmondhatjuk: továbbra is veretlenek a DVSC Schaeffler kézis lányai.

Barna Marci

DVSC SCHAEFFLER–EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE 32–30
(15–14)

DVSC: Triffa – Varsányi 1, KOVÁCS ANNA 8 (3), BULATH 6 (3), Bordás 2, Deszpotovics, VANTARA-KELEMEN 4 

Csere: Oguntoye. (kapus), VÁMOS P. 7, KarstenKarnik, Tóvizi 3, Arany, Petrus 1 

Edző: Köstner Vilmos

BÉKÉSCSABA: Balog J. – Kovács Anett 3, Vukajlovics 5, J. Agbaba 1, KOPECZ 9 (2), Bottó, Mézes 3 

Csere: Horvát D. (kapus), MARINCSÁK N. 6 (2), Kukely 2, Dombi K., Barján 1 

Edző: Horváth Roland

MESTERMÉRLEG

Köstner Vilmos: – Védekezésben egész mérkőzésen nem tudtuk megoldani azokat az egyéni feladatokat, amelyekre készültünk. Igaz, hogy csak három napot tudtunk készülni, de sokkal több időnk az EHF-kupa fordulói közötti bajnoki mérkőzésekre sem lesz. Ettől függetlenül gratulálok a csapatomnak a bajnoki rajthoz, most ugyan nem tudtuk megismételni azt a nagyszerű játékot, amit már mutattunk, de küzdöttünk becsülettel ezúttal is.

Horváth Roland: – A munkánk gyümölcse most már egyszer be kell, hogy érjen, most is nagyot küzdöttünk, jó mérkőzést játszottunk, Debrecenben ki lehet kapni két góllal, úgy tűnik, ez a kettes szám egy bűvös szám lesz nekünk. A vereség ellenére nem ássuk meg a sírunkat, dolgozunk tovább.

(forrás: DVSC Kézilabda)

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.