BarátHságtalan döntés

Baráth Péter színt váltott: piros-fehér után zöld-fehér  Fotó: Ferencvárosi Torna Club

Debreceni játékos az elmúlt esztendőkben játszott már Fehérváron, Pakson, de inkább ne is soroljuk fel, hány, a magyar bajnokságban szereplő csapatban. A klubhűségnek azonban vannak szurkolói szemmel nézve feltételei.

Ha pedig valaki – közönségkedvencként – olyan lépést tesz, amely várhatóan még csak szakmailag sem állja meg a helyét, jogos, hogy a piros-fehér érzelmű drukkerek barátságtalanul fogják kezelni.

Közeleg a tavasz, a Vasutas háza táján azonban ezerrel pörög az átigazolási lista. Fiatal távozok, érkező légiósok arcképe lepi el a klub közösségi oldalának és hivatalos weblapjának felületeit. Érthető, hogy erősítünk, azonban némi következetlenség mégis érezhető a támadó középpálya és a támadó harmad túlerősítése, illetve a még mindig döcögve működő szélső hátvédek pozícióját illetően. Mindenesetre hatalmas pozitívum Varga Kevin visszatérése, aki egykori debreceni gólvágóként már a válogatottban is jelentős teljesítménnyel mutatkozott be, eddig pedig a török mezőny egyik alakulatát, a Hataysport erősítette. Major Sámuel Pécsen folytatja, noha ez esetben a több játéklehetőség reménye kétségtelenül kecsegtető. Aztán jött a hidegzuhany, érvágás, mélységes csalódás alighanem az egész Loki-társadalom számára. Baráth Péter, aki mind a pályán, mind pedig a szurkolókkal való tiszta kommunikációban jeleskedett a DVSC mezében, a Ferencváros kölcsönjátékosa lesz fél esztendeig. Azé a Fradié, amely szűk kettő hét múlva épp a Nagyerdőre érkezik. Klubhűség, bizalom, több évnyi megalapozott rajongás, aztán mehet a kukába. A valaha volt egyik legnagyobb rivális, a zöld-fehér alakulat kötelékében az ifjú titán, akinek nevét egykor az egész stadion zengte Debrecenben.

No, nem mintha érthető döntés lett volna ez a kölcsöntranszfer, hiszen Csercseszov mester jó eséllyel nem a kezdők kezdőjeként fog számítani a fiatal középpályásra, a kispadon viszont még bőséggel akad hely. Habár egy opció nyilvánvalóan felmerülhet, amíg a térdszalagszakadással bajlódó Besic nem áll az orosz edző rendelkezésére, addig kiegészítő emberként talán Peti is helyet kaphat a zöldek mezőnyében, különösen Laidouni eligazolásával. Bár ez egyelőre sokkal inkább feltételezés, mintsem alapos realitás. Annyi viszont biztos, hogy az időzítés mérhetetlenül pocsék volt, ugyanis, amikor jövő héten vasárnap Debrecenben tesz látogatást a Fradi, a szurkolók biztosan nem fogják elfelejteni – jogosan –, hogy akiben nemrég még bíztak, akire számíthatott a csapat, aki következetesen nyújtott remek teljesítményt – leszámítva az elmúlt igen szűk időszakot, talán már sejtve, hogy utazik(?) –, az a futballista most a Ferencváros címerét öltötte magára, és Megyeri Balázs kapujára támad, harcolva az ősi rivális győzelméért.

Elfogadtatni a tényt nehéz lesz, visszatérni pedig talán egyenesen lehetetlen.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.