Zsilinszky Pál

Zsilinszky Pál

Zsilinszky Pál a 23-as választókerület jelöltje Békéscsabán született, de az általános- és középiskolai tanulmányait Miskolcon végezte, majd a nyíregyházi tanárképzőn szerzett biológia, földrajz és testnevelés szakon diplomát. Mai napig pedagógusként dolgozik, jelenleg a HEGYMI-ben (hallássérült intézet) tanít több mint tíz éve. Három nagykorú gyermeke és egy unokája van.

- Hogyan került kapcsolatba a DISZ egyesülettel?

- A sport révén, utcai futóversenyek majd tájékozódási futáson keresztül. A sport nagyon fontos szerepet tölt be az életemben. Tizenöt éves korom óta művelem az atlétikát, majd a DISZ-el való találkozás után a tájfutást. Az atlétikában többszörös szenior bajnok vagyok.

- Miért érezte szükségét a közéleti szereplésnek?

- A DISZ-ben felmerült a közéleti szereplés, mivel szeretném a közvetlen és tágabb környezetemet jobbá tenni, de teljesen függetlenül a politikai nézetektől.

- Mi az, ami javítandónak érez, elsősorvban a választókerületében?

- Például a közbiztonság: gyakoriak lettek a környékünkön az erkélyekről történő lopások. Általános tapasztalat, hogy az emberek félve nyitnak ajtót!

Aztán a közlekedés: szép az új villamos, de például a körzetünkből nehezebben érhető el a távolsági buszpályaudvar. A közlekedési lámpák összehangolása is hagy némi kívánni valót maga után!

Említendő, hogy több játszótér nagyon messze van az EU-szabványtól, de még az elvárhatóság minimális szintjét se érik el.

Nem kielégítő a köztisztaság sem, hiába vannak tiltások, néhol nagy a szemét, például buszmegállók közelében.

Tágabb környezeti probléma a parlagfű nem megfelelő irtása. Nem csak a kiskertekben fordul elő, de lépten-nyomon a Nagyerdőben is találkozhatunk vele.

 

A DISZ és dr. Dobrossy István polgármesterjelölt támogatja