Virágkarnevál: új helyszínekre költözik

Debrecen, 2014. július 11., péntek (MTI) - Új helyszínek is otthont adnak az idei augusztus 20-i debreceni virágkarneválnak: az új Nagyerdei Stadion, a megújult szabadtéri színpad, a Békás-tó és az Egyetem tér is otthona lesz a karneváli programoknak - közölte a város polgármestere pénteken, a Nagyerdei Stadionban tartott sajtótájékoztatón.

Kósa Lajos elmondta: a hagyományos karneváli menet a Nagyállomástól indul, a Nagytemplom mellett elhaladva ér a Nagyerdőbe, a stadion előtti rendezvénytérre. Ott véget ér a felvonulás, ami este a Nagyerdei Stadionban folytatódik, ahol a virágkompozíciók mellett a művészeti csoportok is bemutatkoznak.

A stadionból a Debreceni Egyetem előtti térre vonulnak majd át az érdeklődők, ahol tűzijátékkal és utcabállal zárul a karnevál Debrecenben - tette hozzá a polgármester.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője jelezte: az idén 15 virágkocsit és 10-10 hazai, valamint külföldi művészeti csoportot láthat majd a közönség a karneváli menetben.

A külföldi fellépők Boszniából, Bulgáriából, Észtországból, Grúziából, Horvátországból, Lengyelországból, Macedóniából, Olaszországból, Romániából és Törökországból érkeznek Debrecenbe - mondta, hozzátéve, hogy a rendkívül gazdag programsorozat hagyományosan a zene, a tánc, a zászlóforgatók és a sztárfellépők jegyében telik.

Több hagyományos program - a Galiba Gyermekfesztivál, a Debrecen Hangja döntő vagy a 3. Debreceni Cseh Sörünnep - mellett újdonságok is gondoskodnak a szórakozásról. Ezek között sorolta fel Bódor Edit a Karneváli Szieszta keretében a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon fellépő folklórcsoportokat, a Sztárok és Szirmok - Karneváléj a stadionban programban bemutatkozó Made in Hungária Fenyő Miklóssal című show-t és az Egyetem téri „hatalmas bulit”.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.