Veszély: Jól főzzük meg a gyorsfagyasztott zöldséget!

Veszélyforrás lehet

A gyorsfagyasztott zöldségeket csak alapos hőkezelést követően fogyasszák el - kérte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a fogyasztóktól, a közétkeztetőktől és a vendéglátóktól a honlapján március végén.

A közlemény szerint erre azért van szükség, mert az Európai Unió öt tagállamát – Ausztria, Dánia, Svédország, Finnország, Egyesült Királyság – érintő listeria monocytogenes elnevezésű baktériumhoz köthető járvány lehetséges forrása a gyorsfagyasztott kukorica.

A Nébih az MTI érdeklődésére közölte, hogy a hatóság nem kapott értesítést arról, hogy a járványhoz köthető megbetegedés történt volna Magyarországon.

A listeria monocytogenes baktérium okozta fertőzés jellemző tünetei a láz, hányás, hasmenés, fejfájás. Érzékeny csoportnak tekinthetők a csecsemők, a várandós nők, az idősek, valamint a gyenge immunrendszerű emberek – közölte a Nébih.

MTI

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.