Választás 2014 – Reagálás a hangfelvételre

Budapest, 2014. április 3., csütörtök (MTI) - Siófok és környéke Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje cáfolja, hogy a Közgép támogatta volna kampányát. Witzmann Mihály az erről szóló cikk miatt jogi lépéseket tesz.

Előzőleg a nyugat.hu írt arról, hogy egy hangfelvételen fideszes politikusok - Balázs Árpád, Siófok polgármestere és Witzmann Mihály - állítólag arról beszélgetnek, hogy a Közgép beszállhat a kampányba, „mint eddig minden választásba be is szállt”. Az ügyben Schiffer András, az LMP társelnöke közölte, feljelentést tesz.

Siófok és térsége kormánypárti képviselőjelöltje cáfolja a portálon megjelenteket. Witzmann Mihály az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében kijelentette: „a Közgép Zrt. semmilyen formában nem támogatta a kampányomat. Fel sem ajánlotta azt, és el sem fogadtam volna, mert a törvény által biztosított források éppen elegendőek a kampányköltségek fedezésére”.

A politikus szerint a megjelent felvételrészletek és azok leírása több ponton is csúsztatásokat, valótlanságokat tartalmaznak, ezért felvetődik a manipuláció gyanúja, éppen úgy, mint például a hamis bajai videó esetében.

A kivonatos leirat nyilvánosságra hozatalát Witzmann Mihály egy lejárató kampány részének tartja. Értékelése szerint ez „egy reménytelen helyzetben lévő pártszövetség kétségbeesett próbálkozása annak érdekében, hogy a Józsa-, Harangozó-, Szigetvári-, Gyurcsány-, Kőhegyi- és Simon-ügyekről elterelje a figyelmet”.

Közölte, rágalmazás, becsületsértés és szándékos lejáratás miatt jogi lépéseket tesz az ügyben.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.