Választás 2014 - Jobbik: állami támogatások feltételekkel

Budapest, 2014. március 13., csütörtök (MTI) - A Jobbik az állami támogatások feltételéül szabná, hogy az azonos munkakörben dolgozó nők és férfiak ugyanolyan bért kapjanak.

Dúró Dóra, a párt szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a nemek egyenrangúságának meg kell jelennie a foglalkoztatásban és a bérekben. Azt mondta, a jelenlegi gyakorlatban a nők átlagosan 20 százalékkal kevesebb fizetést kapnak, mint az ugyanolyan munkakörben dolgozó férfiak, ezért a párt az állami támogatások feltételéül szabná a béregyenlőséget.

 A Jobbik emellett előnyt adna az állami pályázatokon a versenyszféra azon munkaadóinak, amelyek minősített családbarát munkahelyeket tartanak fenn. Dúró Dóra a szempontok közé sorolta a gyermekek után járó munkaidő-kedvezményt, a rugalmas - akár órára lebontott - szabadságot, az otthonról végezhető munkát, az osztott munkaköröket, a munkahelyi gyermekfelügyeletet vagy a gyermek bevitelének lehetőségét.

A szóvivő szólt arról is: lehetővé tennék, hogy az anyák gyed vagy gyes idején folyamatosan kapcsolatot tartsanak a munkahelyükkel, hogy naprakész legyen a tudásuk, továbbá szükségesnek tartják az - elsősorban nyelvi és informatikai - képzéseken való részvételük támogatását, hogy visszatérve jobban tudjanak érvényesülni.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.