Választás 2014 - Fidesz: teljesen szabadon plakátolhat az ellenzék

Budapest, 2014. január 21., kedd (MTI) - A Fidesz szerint az MSZP új szóvivője ugyanúgy hazudik, mint a régi. Veres Gábor állításaival ellentétben teljesen szabadon plakátolhat az ellenzék - írta közleményében a nagyobbik kormánypárt az MSZP szóvivőjének keddi sajtótájékoztatójára reagálva.

 

    Veres Gábor előzőleg arról beszélt, hogy az MSZP szerint a Fidesz választási bukástól fél, ezért tiltotta be azokat a plakátfelületeket, amelyeken az ellenzéki pártok is megjelenhettek volna. A szocialisták napokban kinevezett szóvivője az új tisztségében először tartott ajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a lámpaoszlopokon és az autópályák mellett a plakátozást megtiltó kormányzati rendelet "mindennél biztosabb jele" annak, hogy Orbán Viktor kormányfő retteg a választásoktól.

    A Fidesz közleményében kifejtette: a közutak melletti lámpaoszlopokon és az autópályák mellett a plakátozás tiltása 2010 decembere óta ismert. A módosításnak egyértelműen közlekedésbiztonsági okai voltak, hogy a plakátok ne tereljék el az autóvezetők figyelmét. A változtatást éppen ezért minden párt meg is szavazta, egyedül az MSZP nem, "mert valami rejtélyes gazdasági érdek számukra fontosabb volt, mint az autózó családok és gyermekek védelme" - áll a közleményben. A Fidesz ugyanakkor egyetért azzal, hogy ez a tiltás ne csak a kereskedelmi, hanem a választási plakátokra is vonatkozzon - írták.


 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.