U19-es Európa-bajnokság - Vereség az osztrákoktól az első mérkőzésen

Budapest, 2014. július 19., szombat (MTI) - A magyar válogatott 3-1-es vereséget szenvedett a Szusza Ferenc Stadionban az osztrák csapattól a hazai rendezésű U19-es labdarúgó Európa-bajnokság szombati első játéknapján.

 

    Lendületesen és nagy elszántsággal kezdett a házigazda csapat, amely azonban hamar hátrányba került, miután a kapus Hrabina Alex a tizenhatoson belül szabálytalankodott az egyik osztrákkal szemben, az ezért megítélt büntetőt pedig - bár majdnem megfogta - nem tudta kivédeni. Mészöly Géza tanítványai még fel sem ocsúdtak, máris megduplázta előnyét az osztrák csapat, amely ezután valamelyest átengedte a területet a magyaroknak, akik viszont a félidő előtt nem tudtak szépíteni sem.

    A folytatásban ismét gyorsan szereztek gólt az osztrákok, ezzel gyakorlatilag eldöntötték az összecsapást, amely azonban még tartogatott némi izgalmat, 30 perccel a lefújás előtt ugyanis a csereként beállt Varga Szabolcs révén sikerült szépítenie a magyaroknak, akiknek erejéből viszont ennél többre nem futotta.

    A csoport:
Ausztria-Magyarország 3-1 (2-0)
-------------------------------
gólszerzők: Bytyqi (15., 11-esből), Blutsch (18.), Michorl (48.), illetve Varga (60.)

a magyar csapat összeállítása: Hrabina – Talabér (Varga, a szünetben), Bobál D., Asztalos, Tamás – Németh, Nagy, Kalmár – Farkas (Balogh, 77.), Bobál G. (Mervó, 54.), Medgyes

    További eredmények:
    A csoport:
Portugália-Izrael 3-0 (1-0)
    B csoport:
Ukrajna-Szerbia 1-1 (1-1)
Németország-Bulgária 3-0 (2-0)

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.