Tücskök és bogarak - például struccpárna

A struccember

A néhai Peterdi Pál emlékének adózva szerkesztettem ezt az összeállítást.  A Karinthy gyűrűs humorista a Ludas Matyiban egy állandó rovatott vezetett „Tücsök és Bogár” néven, amelyben az olvasók által beküldött, nyelvi hibás vagy groteszk termékfeliratokat, hirdetéseket ironikus kommentárokkal kiegészítve adott közre. Én is levadásztam a mindennapi furcsaságainkból egy párat. Igaz, én inkább a tárgyi „különlegességek” felkutatására koncentráltam.

Gyufahosszabbító

El nem tudom képzelni, hogy egy átlagos szekszárdi ember milyen hosszú végtagokkal rendelkezik. Valószínűleg egy gyufaszálnyival rövidebbek a kezei az enyémeknél, mert ott készült egy kicsi szerszámkészítő műhely legtitkosabb sarkában eme tűzcsiholási kellék.

Végig gondoltam. Életem során nekem sohasem okozott gondot a gázrózsa begyújtása. A sütő begyújtásánál meg úgy is Isten kezében vagyunk, hiszen ott egy elérhetetlen mély járatból szivárog elő a gyilkos propán-bután.

Emlékszem, egyszer anyámat pitesütés előtt úgy feldobta a berobbanó sütő a konyhaszekrény tetejére, hogy létra nélkül törölgette a poros fikusz felső leveleit.

A termék fogyasztói ára: 280 forint.

Struccpárna

Először is: gyomláljunk ki egy mély gyökerű mítoszt a köztudatból.

A strucc szorult helyzetben nem dugja homokba a fejét.

Rob Nixon struccszakértő szerint: ha a világ legnagyobb testű madarai veszély esetén valóban homokba dugnák a fejüket - akkor megfulladnának. Nixon szerint a struccok, ha veszélyt érzékelnek, teljesen mozdulatlanná merevednek, leülnek és hosszú nyakukat vízszintesen, a földre helyezve kinyújtják. A szakértő szerint e magatartással a struccok bokornak próbálják álcázni magukat, ha ragadozót észlelnek a közelben.

Ez a bokornak álcázás úgy tűnik, az embereknél is bejön. Csupán a fejünkre kell húzni egy új találmányt, a struccpárnát.

A sapkaszerű képződmény két oldalán lévő zsebbe a kezünket kell beledugni. Nem tudom miért! Talán így szakszerű benne a relaxálás.

A termék fogyasztói ára: 10000 forint.

Hógolyókészítő kézi készülék

Kikérem magamnak, hogy elvegyék tőlem a hógolyógyúrás „melléktermékét” a kezeim zsibbadásszerű lefagyását! Én ezután is, kesztyű nélkül, csupasz kézzel passzírozom a hideg havat. Aki meg fél a hidegtől, vegyen ilyen fogót! Ne gondoljuk, hogy ez a remek találmány szezonális jellegű. Nyáron horgászoknak ajánlják etetőanyag porciózásra.

A termék ára: 2500 forint.

Kedves olvasó!  Amennyiben furcsa tárgyak bukkannak fel környezetükben, azt azonnal írják meg nekünk!

Jeligénk: Tücskök és bogarak

dalnoky

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.